Çin Sichuan’da Heyelan İçin 80 Milyon Yuan Yardım

BEİJİNG, 9 Şubat (Xinhua) — Çin cumartesi günü ülkenin güneybatısındaki Sichuan eyaletinde meydana gelen heyelanın ardından afet yardım ve kurtarma çalışmalarını desteklemek üzere 80 milyon yuan (yaklaşık 11,16 milyon ABD doları) tahsis etti. 10 evin yerle bir olduğu afette 29 kişiden hala haber alınamıyor.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu tarafından merkezi bütçeden tahsis edilen yaklaşık 50 milyon yuan etkilenen bölgelerdeki altyapı ve kamu tesislerinin restore edilmesi için kullanılacak.

Ayrıca cumartesi günü Maliye Bakanlığı, Acil Durum Yönetimi Bakanlığı ile birlikte, Sichuan’ın kurtarma çalışmalarını hızlı bir şekilde organize etmesine destek olmak amacıyla merkezi doğal afet yardım fonlarından 30 milyon yuan tahsis etti.

Bakanlığa göre söz konusu fonlar arama ve kurtarma çalışmaları, risk değerlendirmesi ve acil müdahale önlemleri ile kayıpları en aza indirmek için olası ikincil afet tehlikelerinin araştırılması için harcanacak.

Heyelan, Yibin kentine bağlı Junlian ilçesindeki Jinping köyünde yerel saatle 11.50’de meydana geldi. Öğleden sonra iki kişi kurtarıldı ve yaklaşık 200 kişi tahliye edildi.

Related Posts

Mali’de cunta yönetimi siyasi aktiviteleri yasakladı

Mali’de cunta yönetimi bugün siyasi partilerin aktivitelerini askıya aldığını duyurdu. Kararın gerekçesi olarak “toplumsal düzenin sağlanmasıyla ilgili nedenler” verildi. Bu adım askeri yönetimin muhalefete yönelik artan baskılarının protesto …

Öcalan’a ‘beyefendi’ diyen MHP’li vekil şehit cenazesinde böyle korundu

Terörist başı Abdullah Öcalan’a ‘beyefendi’ diyerek şehit ailelerinin tepkisini alan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Irak’ın kuzeyinde şehit olan İstihkâm Uzman Çavuş Önder Özen’in cenaze töreninde korumalar tarafından korunması dikkat çekti. Taytak, Ramazan ayında şehit aileleri için verilen iftar yemeğine katılmış ve şehit ailelerinden büyük tepki almıştı.

Trump, Basra Körfezi’ne “Arap Körfezi” diyecek

Trump, Basra Körfezi’ne “Arap Körfezi” diyecek

Emniyet’ten İmamoğlu’na yönelik suikast iddialarına cevap: Somut delil yok, ihbar kişisel kanaate dayalı

Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP lideri Özgür Özel’in cezaevindeki Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Emniyetten yapılan açıklamada somut delil olmadığı belirtilerek ihbarın kişisel kanaate dayalı olduğu vurgulandı.

Papa Franciscus’un balıkçı yüzüğü ve kurşun mührü imha edildi

Papa Franciscus’un balıkçı yüzüğü ve kurşun mührü Kardinaller Genel Kurulu’nda imha edildi.

İmamoğlu’nun diploması üniversitenin veri tabanından silindi: Artık lise mezunu görünecek

İstanbul Üniversitesi, Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasını usulsüz yatay geçiş gerekçesiyle iptal etmişti. Bu kararın ardından İmamoğlu’nun mezuniyet bilgisi üniversitenin veri tabanından da silindiği bildirilirken artık E-Devlet üzerinden yapılacak sorgulamalarda İmamoğlu’nun yalnızca lise mezunu olduğu bilgisi yer alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir