Çin Sichuan’da Heyelan İçin 80 Milyon Yuan Yardım

BEİJİNG, 9 Şubat (Xinhua) — Çin cumartesi günü ülkenin güneybatısındaki Sichuan eyaletinde meydana gelen heyelanın ardından afet yardım ve kurtarma çalışmalarını desteklemek üzere 80 milyon yuan (yaklaşık 11,16 milyon ABD doları) tahsis etti. 10 evin yerle bir olduğu afette 29 kişiden hala haber alınamıyor.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu tarafından merkezi bütçeden tahsis edilen yaklaşık 50 milyon yuan etkilenen bölgelerdeki altyapı ve kamu tesislerinin restore edilmesi için kullanılacak.

Ayrıca cumartesi günü Maliye Bakanlığı, Acil Durum Yönetimi Bakanlığı ile birlikte, Sichuan’ın kurtarma çalışmalarını hızlı bir şekilde organize etmesine destek olmak amacıyla merkezi doğal afet yardım fonlarından 30 milyon yuan tahsis etti.

Bakanlığa göre söz konusu fonlar arama ve kurtarma çalışmaları, risk değerlendirmesi ve acil müdahale önlemleri ile kayıpları en aza indirmek için olası ikincil afet tehlikelerinin araştırılması için harcanacak.

Heyelan, Yibin kentine bağlı Junlian ilçesindeki Jinping köyünde yerel saatle 11.50’de meydana geldi. Öğleden sonra iki kişi kurtarıldı ve yaklaşık 200 kişi tahliye edildi.

Related Posts

Trafikte tartıştığı sürücüye satırla saldırdı

İzmir’de trafikte sürücülerden biri, diğerine satırla saldırdı. Yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı ne zaman?

Aile Bakanlığı tarafından düzenlenen görevde yükselme sınavının detayları açıklandı. Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavına dair başvurular, merkez.aile.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı ne zaman?

Yunanistan’a kaçarken yakalanan FETÖ şüphelisi tutuklandı

Edirne’den Yunanistan’a kaçmaya çalışan iki FETÖ/PDY şüphelisi tutuklandı.

Tunus açıklarında mülteci teknesi battı: 8 kişi hayatını kaybetti

Afrikalı mültecileri taşıyan bir tekne Tunus açıklarında battı. Sekiz kişi öldü. 29 kişi kurtarılırken, kayıpları bulmak için çalışma başlatıldı.

İstanbul’da teleferik seferlerine kuvvetli rüzgar engeli

İstanbul etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hatlarında sefer yapılamıyor.

İran’dan Netanyahu’ya Trump tepkisi: Ne yapıp yapamayacağını dikte ediyor

İsrail Başbakanı’nın ABD ve İran arasındaki olası nükleer anlaşmasına dair sözlerinin ardından İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den bu sözlere tepki geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir