Güney Kore’de sular durulmuyor: Tutuklama itirazı reddedildi!

Güney Kore Mahkemesi, Eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’ün İtirazını Reddetti

Yonhap’ın haberine göre, Güney Kore Batı Bölge Mahkemesi, eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’ün itiraz başvurusuna ilişkin kararını açıkladı.

Mahkeme, Yoon hakkındaki tutuklanma ve devlet başkanlığı konutunun aranması kararlarının durdurulması talebini reddetti.

Aynı mahkeme, 31 Aralık 2024’te “ayaklanma” ve “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla yürütülen soruşturmada Yoon için tutuklama emri vermiş fakat resmi konuta giden polisler ile korumalar arasında arbede çıkması üzerine emrin infazını askıya almıştı.

Yoon hakkında sıkıyönetim ilanıyla bağlantılı olarak “ayaklanma ve görevi kötüye kullanma” suçlamalarıyla çıkarılan tutuklama kararının uygulanması için son tarih 6 Ocak olarak belirlendi.

Azil Davasında İlk Duruşma Yaklaşıyor

Avukatı, Yoon’un Anayasa Mahkemesinde görülen azil davasında ifade vermeyi planladığını açıkladı.

Mahkeme, azil davası için beş duruşma tarihi belirledi, ilk duruşma 14 Ocak’ta yapılacak.

Diğer dört duruşma sırasıyla 16 Ocak, 21 Ocak, 23 Ocak ve 4 Şubat’ta düzenlenecek.

Ayrıca ülkede Yoon’un tutuklanmasını talep eden gösteriler devam ediyor. Yüzlerce protestocu, resmi konutun yakınında toplanarak Yoon hakkındaki kararların uygulanması çağrısında bulundu.

Güney Kore’de Başarısız Sıkıyönetim İlanı

Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, 3 Aralık 2023 gecesi televizyonda yaptığı konuşmada, “muhalefetin devlet karşıtı aktivitelere karıştığı” gerekçesiyle sıkıyönetim ilan etmiş ancak parlamentonun yaptığı oylamada bu kararı kaldırması ve Bakanlar Kurulunda onaylanmasıyla geri adım atmıştı.

Meclis tarafından azli istenen Yoon, Anayasa Mahkemesinin hakkında vereceği karara dek görevden geçici uzaklaştırılmış, yerine Başbakan Han Duck-soo vekaleten getirilmişti.

Muhalefetin girişimiyle Ulusal Mecliste 27 Aralık’ta yapılan oylamada devlet başkanlığına vekalet eden Başbakan Han için de azil kararı verilmişti. Han’ın yerine devlet başkanlığının vekaletini Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Choi Sang-mok üstlenmişti.

Related Posts

Şeker çuvallarının altında kalan işçinin bacağı kırıldı

Bursa’da üzerine şeker çuvalları düşen işçinin bacağı kırıldı.

Özgür Özel’den Sözcü’ye destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV ve Halk TV’ye verilen ekran karatma cezalarına tepki gösterdi.

CHP’li vekillere ‘Free İmamoğlu’ fezlekesi

Boğaziçi Köprüsü’nde Free İmamoğlu pankartı asan CHP’li vekillere fezleke düzenlendiği öğrenildi

Trump’a savaş yetkisi: ABD İran’ı vurması için İsrail’e sığınak delici bomba gönderebilir

ABD Başkanı Trump’a yetki verecek kritik tasarı, İran nükleer tesislerini vuran Amerikan B-2 hayalet uçaklarının gönderilmesini de içeriyor.

Kadın polise tekme attı, ortalık karıştı!

Samsun’un İlkadım ilçesinde, park yeri tartışması nedeniyle çıkan kavgada polise mukavemette bulunduğu iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!