Kaygı, stres, özsaygı ve özgüven kaybı! Teknolojinin bedeli psikolojik sorunlar mı?

Post-Luddism ve Psikolojik Sorunlar

Teknolojinin hızla ilerlemesi ve yapay zekanın günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmesinin, iş dünyasında önemli değişikliklere yol açtığını hatırlatan Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, bu değişikliklerin bazı bireylerde işlerini kaybetme korkusuna neden olabileceğini belirtti. Yapay zeka nedeniyle işini kaybetme korkusunun, Post-Luddism olarak adlandırılan durumun sadece ekonomik güvenceyi tehdit etmekle kalmayıp aynı zamanda bireyin psikolojik sağlığını da olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Taşkın, belirsizlik ve teknolojinin gerisinde kalma kaygısı ile yetersizlik hissine sahip olabileceğini ve teknolojinin gelişmesiyle kişilerde bazı semptomların ortaya çıkabileceğini söyledi.

Post-Luddism Belirtileri ve Etkileri

Kaygı ve stres, özsaygı ve özgüven kaybı, gelecek kaygısı ve belirsizlik gibi semptomların Post-Luddism’e işaret ettiğini aktaran Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, iş kaybetme korkusunun kaygı ve strese neden olabileceğini ifade etti. İş güvencesinin azalmasının bireyin kendini değersiz hissettirebileceğini ve uzun vadede ciddi psikolojik sorunlara yol açabileceğini belirtti. Kaygının artmasıyla iş performansı ve yaşam kalitesinin olumsuz etkilenmesinin yanı sıra işini kaybetme korkusunun bireyin özsaygı ve özgüveninde düşüşe neden olabileceğini vurguladı.

Değişikliklere Uyum Sağlamak Önemli

Related Posts

Uzmanı uyardı: Kalp sağlığınız için ‘tadımlık’ et tüketin!

Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda et tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle kalp ve damar hastalarının bu dönemde beslenmelerine özen göstermesi konusunda uyarılarda bulundu.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Yağlanma, kepek, kaşıntı, dökülme! Saç derisi detoksu nasıl yapılır?

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar… Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Hamilelikte bu mineral eksik olursa, sonuçları bir ömür sürebilir

Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyot eksikliğinin özellikle hamilelik döneminde bebeklerin zihinsel gelişimini olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Uzmanlar, IQ düşüklüğü ve öğrenme sorunlarına karşı iyot tüketiminin önemine dikkat çekti.

Kilo veremiyorsanız sebebi ruh haliniz olabilir!

Obezitenin arkasındaki görünmeyen nedenleri hiç düşündünüz mü? Ruh Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Yılbaş, yeme bozuklukları ve ruhsal çöküntülerin kilo artışına nasıl zemin hazırladığını çarpıcı detaylarla anlattı.

MHRS’de randevu krizi derinleşiyor: Şikayetler patladı!

MHRS üzerinden randevu alamayan yurttaşların şikayetleri nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 53 arttı. Randevu iptalleri, sistem arızaları ve özel hastanelere yönlendirme tepkilere yol açtı.