THY, Afrika’nın dünya ile entegrasyonunu hedefliyor

THY, Afrika Havacılık Sektöründe Önemli Adımlar Atıyor

Mısır’ın başkenti Kahire’ye ilk uçuşunu gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY), Afrika’da 39 ülkede 51 noktaya ulaşarak kıtanın en geniş uçuş ağlarından birine sahip oldu.

THY’nin “Vizyon 2033” hedefleri arasında filosunu 813 uçağa çıkarmak da bulunuyor. Bu stratejik vizyonla, THY Afrika’ya yaptığı yatırımlarla kıtanın küresel havacılık sektöründe daha fazla söz sahibi olmayı amaçlıyor.

Kültürel zenginliği, ekonomisi ve stratejik konumuyla önem kazanan Afrika, THY için hem Türkiye’yi hem de Avrupa ve Amerika’yı kıtaya bağlayan bir köprü görevi üstleniyor.

THY’nin genişlettiği uçuş ağıyla Afrika, dünyaya açılan kapılar arasında yerini alıyor. Havacılık altyapısına katkı sağlayarak turizmi ve ticareti destekleyen THY, ekonomik kalkınmaya da doğrudan etki ediyor.

2018’de Gambiya’nın başkenti Banjul’a başlattığı tarifeli seferlerle küresel hava trafiğinde entegrasyonu güçlendiren THY, kargo taşımacılığıyla da ticaret ve yatırım imkanlarını genişletiyor.

Afrika’nın ekonomik fırsatlarla sınırlı olmadığının bilincinde olan THY, kıtanın dünya ile kültürel etkileşimini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Kıtada daha etkin olmaya devam eden THY, uluslararası entegrasyonu artırırken aynı zamanda kıtanın küresel havacılıkta daha fazla söz sahibi olmasını da sağlıyor.

Türk Hava Yolları, Afrika’nın gelişimine katkıda bulunurken büyümeye devam ediyor. Banjul’a sağlanan seferler, kıtada stratejik bir öneme sahip.

26 Kasım 2018’de başlayan Banjul uçuşları, Gambiya’nın küresel hava trafiğine uyum sağlamasına yardımcı oluyor. Bu uçuşlar ekonomik, turistik ve kültürel bağlantıları güçlendirerek ülkeye önemli avantajlar sunuyor.

İstanbul üzerinden yapılan uçuşlar, Gambiya’nın diğer ülkelerle entegrasyonunu hızlandırarak ekonomik faaliyetlerini ve uluslararası ticaret hacmini artırıyor.

THY, Banjul’a düzenlediği seferlerle Gambiya’nın küresel arenadaki görünürlüğünü artırırken Türkiye’nin Afrika politikasının da bir parçası haline geliyor.

Şirketin Banjul’a yaptığı seferler, Gambiya’nın büyümesine katkıda bulunurken Türkiye’nin Afrika ile olan ilişkilerini de daha da güçlendiriyor.

Related Posts

Dışişleri Bakanlığı 1353 kişiyi işten çıkardı!

ABD Dışişleri Bakanlığı, kapsamlı yeniden yapılanma planı çerçevesinde 1300’ü aşkın çalışanıyla yollarını ayırdı. Başkent Washington’daki Bakanlık binasında duygusal anlar yaşanırken, işine son verilen personel, mesai arkadaşlarının alkışları …

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.

Mavi Vatan’a Türk imzası: 200 asker, 2 helikopter ve 41 bin beygir güçle yola çıkıyor

Adını, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale topraklarından alan TCG Gelibolu (F-493), teknik kapasitesi, yerli savunma sistemleriyle güçlendirilmiş altyapısı ve 200 kişilik mürettebatıyla Türk donanmasının en güçlü unsurlarından biri olarak …

Askerin ‘omuzdaşı’ oldu: 3 ülkede kullanımda yenileri için görüşülüyor! Tehdidi tespit edip sınıflandırıyor, askeri uyarıyor

Lazer güdümlü tehditleri tespit eden ve operatörlere yön bilgisi sunan sistemler geliştiren Türk savunma sanayisi şirketi Nero Endüstri, zırhlı araçların ardından personelin güvenliğini artırmak için geliştirdiği teknolojinin geldiği güncel durumu …

Kahve devi satışa çıktı, yatırımcılar kuyruğa girdi: Çantalarında milyar dolarlar var!

Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden Starbucks, Çin’deki operasyonlarının bir kısmını devretmeye hazırlanıyor. Şirketin Çin birimi için milyarlarca dolarlık teklifler geldiği bildirildi. 10 MİLYAR DOLARLIK DEĞERLEME Starbucks’ın Çin birimi için …

Bakır fiyatları rekor kırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın bakır ithalatına yüzde 50 tarife getireceklerini bildirmesinin ardından bakırın libresi uluslararası piyasalarda 5,81 dolarla rekor kırdı.