TEKNOFEST Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması başvuruları devam ediyor

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Milli Teknoloji Hamlesi Yarışması Başlıyor

Ülkemizin bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimini destekleyerek “Milli Teknoloji Hamlesi”ne katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen bu yarışma, üniversitelerde öğrenim gören ön lisans ve lisans öğrencilerini projeleri aracılığıyla araştırmaya teşvik etmeyi hedefliyor.

Gençler yarışmaya farklı kategorilerde katılabiliyor. Yarışma, Akıllı Şehirler ve Ulaşım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Enerji ve Çevre, Gıda ve Tarım, Makine İmalatı ve Otomotiv, Sağlık, Savunma, Uzay ve Havacılık ile Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik kategorilerinde düzenleniyor.

Yarışmaya başvuru sırasında Türkiye’de ve KKTC’de öğrenim gören ön lisans veya lisans öğrencileri katılabiliyor. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 1 Mart’ta sona erecek. Ayrıca yarışmanın tüm kategorilerinin birincileri 80 bin TL, ikincileri 70 bin TL, üçüncüleri ise 70 bin TL ödül kazanacak.

Related Posts

Google, otonom araçlarını satışa sunarak pazarda yeni bir dönem başlatabilir

Alphabet CEO’su Sundar Pichai, Waymo’nun uzun vadeli planları arasında bireysel araç satışının da olduğunu duyurdu. Şirket, sadece ortaklıklar üzerinden değil, doğrudan tüketiciye ulaşarak büyümeyi hedefliyor.

İki güneşli gezegenin keşfinden beynin deneyimlerle ilişkisine, nisandaki bilimsel gelişmeler

Bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemeler, evrenin derinliklerinde gizli kalan sırları aydınlatarak, insanlığın karşılaştığı problemlere yeni bakış açıları ve çözümler sunmaya devam ediyor.

Vodafone Business, Tech Connect’te geleceğin teknoloji çözümlerini lanse etti

İşletmelerin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone Business, 5G, IoT, bulut teknolojileri, yapay zekâ, bağlantılı dünya ve güvenlik gibi kritik konuların masaya yatırıldığı Türkiye’nin en büyük teknoloji buluşmalarından biri olan Tech Connect’te yeni teknolojilerini de lanse etti. Red Konsol, TechBot ve Robin Hood AI inovasyonlarını ve yenilenmiş servislerini duyuran Vodafone Business, deneyim alanlarında bu teknolojilerini katılımcılara birebir olarak deneyimletti.

Pilleri çöpe attıkça felaket yaklaşıyor: Asit yağacak

Günlük hayatta sıkça kullandığımız piller, doğru şekilde geri dönüştürülmediğinde çevre için büyük bir tehlike oluşturuyor. Özellikle kontrolsüz şekilde doğaya atılan atık piller, toprağı ve su kaynaklarını kirletmekle kalmıyor, ilerleyen süreçte atmosferi de etkileyerek asit yağmurlarına zemin hazırlıyor.

Anthropic, iki yıl içinde yapay zekanın kara kutusunu açmak istiyor

Yapay zeka teknolojileri her geçen gün daha güçlü hale gelirken, bu sistemlerin nasıl çalıştığı halen tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Anthropic CEO’su Dario Amodei, yayınladığı dikkat çekici bir makalede, bu bilinmezliğin tehlikelerine dikkat …

iPhone 16 Pro sınıfta kaldı: Hangi iPhone 16 modeli daha çok satıyor?

Apple iPhone 16’nın piyasaya sürülmesinin ardından ilk satış analizleri geldi. Rapor, tüketicilerin tercihlerinin daha uygun fiyatlı temel iPhone 16 modeline doğru kaydığını, bu modelin Pro ve Pro Max varyantlarına kıyasla belirgin şekilde daha fazla ilgi gördüğünü söylüyor.