Lukaşenko, Belarus’a 10 “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştirileceğini açıkladı

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’dan Füze Sistemi Alacak

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkesine Rusya tarafından 10 “Oreşnik” balistik füze sisteminin yerleştirileceğini, bu sayının gelecekte artabileceğini bildirdi.

Lukaşenko, Leningrad bölgesinde Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Yüksek Konseyi toplantısı sonrasında gazetecilerin Rusya’nın Belarus’a kaç tane “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştireceği ile ilgili sorusunu cevapladı.

“Sanırım, şimdilik bir deste var, sonra göreceğiz. Eğer Ruslar isterse biz de daha fazlasını yerleştireceğiz” ifadelerini kullanan Lukaşenko, bu rakamın rezervlerle birlikte olduğunu da dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus topraklarına Rus taktik nükleer silah konuşlandırdıklarını, Ukrayna’da savaş koşullarında test edilen nükleer olmayan hipersonik ekipmanlarla donatılmış “Oreşnik” isimli balistik füzeyi de Belarus’a gelecek yılın ikinci yarısında yerleştireceklerini bildirmişti. (AA)

Related Posts

Ekrem İmamoğlu’ndan Adalet Bakanı’na: ‘Tuz koktu. Milletimize ‘yargı bağımsızdır’ masalını anlatmayın’

Silivri Cezaevi’nden mesaj gönderen İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u sert sözlerle eleştirdi: “Tuz koktu. Milletimize ‘yargı bağımsızdır’ masalını anlatmayın.”

Acun Ilıcalı dünyaca ünlü futbol efsanesini Bodrum’da ağırladı

Acun Ilıcalı, Barcelona’nın eski savunma oyuncusu, dünyaca ünlü futbol efsanesi Gerard Piqué’yi Bodrum’da ağırladı.

Beş şehirde suç örgütü operasyonu: İkisi avukat 14 gözaltı kararı

İstanbul merkezli beş şehirde silahlı suç örgütüne yönelik operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında aralarında avukatların da bulunduğu 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

AKP’ye katılım töreninde Erdoğan’dan şaşırtan sözler: ‘Bana bak! Kilo vermen lazım…’

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’ye katılım töreninde sahneye çıkan Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal’a, “Bana bak! Çok çalışman lazım… Bir de kilo vermen lazım” sözleriyle esprili bir uyarıda bulundu. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

İstanbul’da çorap atölyesinde yangın

Avcılar’da çorap atölyesinde çıkan ve üst katlara sıçrayan yangın itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışmasıyla söndürüldü.

Devre arasında ne konuşuldu? Beşiktaşlı isim anlattı: “Hocamız net mesaj verdi!”

Beşiktaş’ın savunma oyuncusu Felix Uduokhai, St. Patrick’s maçı sonrasında konuştu.