Kuzey Kore’den stratejik seyir füzesi denemesi

Kuzey Kore Seyir Füzelerini Deneme Amacıyla Fırlattı

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından yapılan açıklamada, son denemelerde iki seyir füzesinin, 1500 kilometre mesafede sekiz biçimli eliptik bir yörünge izleyerek hedefleri başarıyla vurduğu belirtildi.

Füze İdaresi tarafından yapılan açıklamada, dün gerçekleştirilen füze testinin, ulusal savunma kabiliyetlerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yaptığı açıklamada, füze testinin ülkenin savunma gücünü artırmayı hedeflediğini ve caydırıcı savaş araçlarını daha da geliştirdiğini belirtti.

Kim, “Kuzey Kore, barış ve istikrarı korumak için askeri güç temelini güçlendirmeye devam edecektir.” dedi.

Güney Kore ordusu da füze testlerini doğrulayarak, Kuzey Kore’nin iç bölgelerinden Sarı Deniz’e fırlatılan birden fazla füzenin tespit edildiğini bildirdi.

Related Posts

İtalya’daki Türk öğrenciler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı

Roma merkezli İtalya’daki Türk Öğrenciler Birliği Derneği tarafından başkentin EUR semtindeki Mustafa Kemal Atatürk Meydanı’nda bir bayram etkinliği düzenlendi. Türk Öğrenciler Birliği Derneği Başkanı Ertuğrul Bozdağlı, burada yaptığı konuşmada, Gazi …

İmamoğlu’ndan mesaj var: ‘Televizyonlara çıkarıp bize iftira atanların bir avuç rantçı olduğunu kendiniz tescil etmiş oldunuz’

Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bir avuç insana sağladığınız rant dönemi çoktan bitti. Televizyonlara çıkarıp bize iftira atanların bir avuç rantçı olduğunu da kendiniz tescil etmiş oldunuz” açıklamasını yaptı.

Ölümden bir saniyeyle kurtuldular! TIR’ın altında ezileceklerdi

Esenyurt’ta kırmızı ışıkta karşıya geçmeye çalışan iki yaya, TIR’ın altında kalmaktan son anda kurtuldu. O anlar araç içi kamerasına yansıdı.

ABD tarifeleri, Game of Thrones setini zora soktu

Trump’ın yabancı yapımlara yüzde 100 vergi uygulama planı, “Game of Thrones” sayesinde turizm patlaması yaşayan Dubrovnik’te sektörü ve yerel ekonomiyi tehdit ediyor. Yapımcılar ve yatırımcılar çekim planlarını askıya alırken belirsizlik büyüyor.

CHP’li isimden Bakan Yumaklı’ya pestisit sorusu

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, son yıllarda pestisit kullanımının hızla arttığına dikkati çekerek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya “Geri çevrilen zehirli ürünler iç piyasaya mı sunuluyor?” sorusunu yöneltti.

Acun’a 2 milyar liralık borçlanma hakkı

Medya patronu, sunucu ve Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8’e SPK’dan iyi haber geldi. TV8’in 2 milyar liralık borçlanma aracı ihracı başvurusu onaylandı.