Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Kurban Bayramı’nda Kesilen Etlerin Muhafaza Edilmesi Önemli!

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı’nda kesilen kurban etlerinin doğru muhafaza edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Yardımcı, etin sıcaklığı ve poşetin havasızlığının birleşmesinin etin yanmasına ve yeşermesine neden olduğunu belirtti.

Etin kesildikten sonra serin ve hava alan bir yerde sini veya tepsiye yayılması gerektiğini vurgulayan Yardımcı, etlerin üst üste gelmemesi ve 2-3 saatte bir ters düz edilmesinin önemine dikkat çekti. Bu uygulamanın, üzerindeki bakterileri atarak etin yumuşak olmasını sağladığını ifade etti.

  • İmkanı olan vatandaşların etlerini kasapların dolaplarında bekletebileceğini belirten Yardımcı, etlerin ters düz edildikten sonra kasalara konularak dolaba yerleştirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, etleri 1 günlüğüne kasap dolabında dinlendirebileceklerini belirtti.

‘POŞETTE DEĞİL, AÇIK KAPTA SAKLAYIN’

Evde et saklayacak vatandaşlara önerilerde bulunan Osman Yardımcı, etin poşetle değil, ağzı açık plastik kaplarda veya buzdolabı kasalarında saklanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, etin derin donduruculara konulmadan önce dinlendirilmesi gerektiğini ve ihtiyaca göre parçalanıp tüketilecek miktarda dondurulması gerektiğini söyledi.

  • Etin işlenmesinde uzmanlık gerektiğini vurgulayan Yardımcı, vatandaşların evde kendi etlerini parçalamamaları gerektiğini, kasaplara götürerek daha sağlıklı işlem yapabileceklerini ifade etti.

‘KURBANLIK ALIRKEN DİNİ VECİBELERE DİKKAT EDİN’

Kurbanlık seçiminde vatandaşların dini vecibelere dikkat etmesi gerektiğini belirten Osman Yardımcı, yaşını doldurmamış hayvanların kurban edilmemesi gerektiğini ve kurban kesme işleminin ibadet amaçlı ve gösterişten uzak yapılması gerektiğini vurguladı.

  • Siparişle alınan kurbanlara tepki gösteren Yardımcı, bazı zincir marketlerde bayram öncesinde yapılan kesimlerde şüpheli durumlar yaşandığını ve vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Related Posts

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Türk kahvesi içen herkes bu hataya düşüyor!

Türk kahvesi, sadece bir içecek değil; sohbetlerin, misafirperverliğin ve geleneklerin ta kendisi. Ancak uzmanlar, pek çok kişinin bu keyifli alışkanlık sırasında farkında olmadan büyük bir hataya düştüğünü belirtiyor. Üstelik bu hata, uzun vadede sağlığınızı olumsuz etkileyebilir!

Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklar risk altında! Bu saatlerde dışarı çıkarmayın

Yaz aylarında çocuklar genellikle açık havada daha fazla zaman geçiriyorlar. Güneş ışınları D vitamini nedeniyle çocuklar için faydalı olsa da, gerekli önlemler alınmadığında güneş çarpması, güneş yanıkları ve dehidratasyon (susuz kalma) gibi pek çok sorun oluşabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Berrin Arslan, çocukları güneşten korumak için 8 önemli kuralı anlattı.

Uzmanı uyardı: Kalp sağlığınız için ‘tadımlık’ et tüketin!

Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda et tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle kalp ve damar hastalarının bu dönemde beslenmelerine özen göstermesi konusunda uyarılarda bulundu.

Yağlanma, kepek, kaşıntı, dökülme! Saç derisi detoksu nasıl yapılır?

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar… Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Hamilelikte bu mineral eksik olursa, sonuçları bir ömür sürebilir

Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyot eksikliğinin özellikle hamilelik döneminde bebeklerin zihinsel gelişimini olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Uzmanlar, IQ düşüklüğü ve öğrenme sorunlarına karşı iyot tüketiminin önemine dikkat çekti.