Kulaklıkla ve yüksek sesle müzik dinleyenler dikkat!

Yüksek Sesle Müzik Dinlemenin Zararları ve Alınması Gereken Önlemler

İstanbul (İGFA) – Günümüz stresli, koşuşturmacalı ve kalabalık şehir yaşamında kulaklıkla müzik dinleyen insanlar artık her yerde karşımıza çıkabiliyor. Ancak bu alışkanlığın kulak sağlığı üzerinde ciddi zararları olabileceği belirtiliyor.

Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferhan Öz, yüksek sesle müzik dinlemenin işitme kaybına yol açabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle kulaklıkla yoğun bir şekilde yüksek sese maruz kalmak, kalıcı işitme kaybına neden olabilir.

Prof. Dr. Ferhan Öz, müzik dinlerken ses şiddetinin 85 desibelin üzerinde olmaması gerektiğini vurguluyor. Özellikle 100 desibelin üzerindeki seslerin kısa sürede bile işitme kaybına yol açabileceğini belirten Öz, müzik dinlerken ses seviyesini kütüphanede konuşurkenki gibi düşük tutmanın önemine işaret ediyor.

Ayrıca, uzun süre kesintisiz müzik dinlemenin de zararlı olduğunu belirten Prof. Dr. Ferhan Öz, kulakların dinlendirilmesi ve sık ara verilmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca gürültülü ortamlarda bulunulduğunda iç kulağın korunması için kulak tıkacı kullanılmasını öneriyor.

Yüksek sesle müzik dinlemenin sağlık üzerindeki zararlarından korunmak için alınması gereken bu önlemleri dikkate alarak, kulak sağlığımızı koruyabiliriz.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Kalp sağlığınız için ‘tadımlık’ et tüketin!

Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda et tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle kalp ve damar hastalarının bu dönemde beslenmelerine özen göstermesi konusunda uyarılarda bulundu.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Yağlanma, kepek, kaşıntı, dökülme! Saç derisi detoksu nasıl yapılır?

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar… Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Hamilelikte bu mineral eksik olursa, sonuçları bir ömür sürebilir

Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyot eksikliğinin özellikle hamilelik döneminde bebeklerin zihinsel gelişimini olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Uzmanlar, IQ düşüklüğü ve öğrenme sorunlarına karşı iyot tüketiminin önemine dikkat çekti.

Kilo veremiyorsanız sebebi ruh haliniz olabilir!

Obezitenin arkasındaki görünmeyen nedenleri hiç düşündünüz mü? Ruh Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Yılbaş, yeme bozuklukları ve ruhsal çöküntülerin kilo artışına nasıl zemin hazırladığını çarpıcı detaylarla anlattı.

MHRS’de randevu krizi derinleşiyor: Şikayetler patladı!

MHRS üzerinden randevu alamayan yurttaşların şikayetleri nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 53 arttı. Randevu iptalleri, sistem arızaları ve özel hastanelere yönlendirme tepkilere yol açtı.