Koç Holding’den 2. Abdülhamid hamlesi

İşte Koç Holding’in Selanik’teki Alatini Köşkü İle İlgili Hamlesi

1912 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun elinden çıkan Yunanistan’ın Selanik kenti, yıllar boyunca Balkan Türklüğü için önemli bir merkez olmuştur.
Köşkün 2012 yılına ait fotoğrafı.

Günümüzde Makedonya Valiliği olarak kullanılan ve Sultan II. Abdülhamid’in ailesiyle sürgün hayatı yaşadığı Selanik’teki Alatini Köşkü, Koç Holding tarafından satın alınmak isteniyor.
Köşkün 1913 yılına ait fotoğrafı.

Analiz gazetesine göre, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, geçtiğimiz günlerde Selanik’e giderek köşkü ziyaret etti ve detaylı incelemelerde bulundu.

Koç Holding’in köşke talip olduğu ve binanın Türk-Yunan İlişkileri Enstitüsü olarak kullanılacağı belirtiliyor.

Ayrıca, köşkte Sultan II. Abdülhamid’in fotoğraflarının yer aldığı bir serginin de düzenlenmesi planlanıyor.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’un köşkü incelediği bildirildi.

KÖŞKÜN TARİHÇESİ

1898 yılında Selanikli Musevi fabrikatör Georgio Alatini tarafından yaptırılan köşkün mimarı Vitaliano Poselli.

2. Dünya Savaşı’nda hastane olarak kullanılan bina şu anda Orta Makedonya Bölge İdari Yönetim Binası olarak hizmet veriyor.

NE OLDU

Sultan II. Abdülhamid, 31 Mart Vakası’ndan sonra iktidardan alınarak Selanik’teki Alatini Köşkü’ne gönderildi. Daha sonra İstanbul’daki Beylerbeyi Sarayı’nda hayatının geri kalanını geçirdi.

Odatv.com

Related Posts

İsrail’den Gazze’ye saldırıları durdurmasını isteyen İngiltere ve Fransa’ya tepki

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, X hesabından yaptığı paylaşımda, Tel Aviv yönetimini 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırıları derhal durdurmaya çağıran İngiltere ve Fransa’ya tepki gösterdi. Saar, İsrail’in, ABD Başkanı Donald …

Sebebini açıkladı: Elon Musk’ın yüzüne ne oldu?

Sebebini açıkladı: Elon Musk’ın yüzüne ne oldu?

Barselona Belediyesi, İsrail ile ilişkileri kesti

Gazze’deki olayları “insanlık dışı” olarak niteleyen Barselona Belediyesi, İsrail ile ilişkileri kesti.

Uluslararası Aile Sempozyumu “21. Yüzyılda Aile Olmak” temasıyla devam ediyor

İstanbul’da Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda Katre Island Otel’de “21. Yüzyılda Aile Olmak” temasıyla düzenlenen 3. Uluslararası Aile Sempozyumu’nun ikinci günü üç farklı dilde yapılacak olan parelel oturumlarla başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının katkılarıyla İstanbul Aile Vakfı himayesinde gerçekleşen sempozyumda oturumlar, üç farklı salonda “Aile Psikolojisi”, “Kuşaklararası İlişkiler ve Aile”, “Yapısal Dönüşümler ve Aile”, “Milli Kültür ve Aile”, “Din ve Aile”, “Aile ve Değerler”, “Din Psikolojisi”, “Sosyokültürel Perspektiften Aile”, “Psikososyal Perspektiften Aile”, “Göç ve Aile” ile “Aile ve Medya” başlıklarıyla gerçekleşecek. Sempozyumda, 10 ülkeden çok sayıda akademisyenin konuşmaları sonrasında 47 ayrı bildiri sunacak.

AKP’nin bayramlaşma programı belli oldu: CHP yer almıyor!

AKP’nin bayramlaşma programında MHP, HÜDA PAR, Anavatan Partisi, BBP, DSP, İYİ Parti, Vatan Partisi, DEM Parti, DYP yer alıyor.

Ayşe Barım hakkında mahkemeden yazı gönderildi

Gezi Parkı davası kapsamında tutuklanan menajer Ayşe Barım için avukatlarının talebi üzerine sağlık durumuna ilişkin rapor hazırlanacak. Raporun, 7 Temmuz’daki duruşmadan önce mahkemeye sunulması istendi.