Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde, 8 Mart tarihinde fecî bir olay yaşandı.
Belsin Çok Programlı Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu’nda çalışan E.G., çöpleri atmak için dışarı çıktı.
Bu sırada tıpkı gün içerisinde eşinden ayrılan ve argümana nazaran ayrılık sebebi olarak kaynanasını suçlayan Y.T. de okulun bahçesine geldi.
Eski kaynanasına bıçakla saldırdı
Burada eski kaynanası E.G. ile tartışmaya başlayan Y.T., belindeki bıçak ile bayana saldırdı. E.G., bedeninin çeşitli yerlerine aldığı bıçak darbesiyle yaralanırken, ihbar üzerine olay yerine polis ve sıhhat grupları sevk edildi.
Polise teslim oldu, cezaevini boyladı
Yaralı E.G., birinci müdahalesinin akabinde Kayseri Kent Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kuşkulu Y.T.’nin ise olayın akabinde karakola giderek polise teslim olduğu öğrenildi. Y.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bugün 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında taraf avukatları salonda hazır bulunurken tutuklu yargılanan Y.T., SEGBİS ile duruşmaya katıldı.
10 yıl mahpusa çarptırıldı
Mahkemede kendini savunan Y.T., eşiyle şu anda barıştığını, sonlarına hakim olamayınca kayınvalidesini bıçakladığını söyleyerek tahliyesini talep etti.
Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucunda Y.T.’ye ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ hatasından 10 yıl mahpus cezası verdi.