İsrail Gazze’de yine can aldı

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketi Üyesini Öldürdü

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketine mensup olduğunu öne sürdüğü bir kişiyi “tehdit oluşturduğu” iddiasıyla öldürdü.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, İslami Cihad Hareketi üyesi olduğu iddia edilen bir kişi vuruldu ve Gazze’nin kuzeyine gitmek isteyen bazı gruplara “şüpheli” oldukları gerekçesiyle ateş açıldı.

Öte yandan, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durdurması ve zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyine dönmelerine izin vermesi gereken 26 Ocak Pazar sabahı geldi. Ancak, aynı gün İsrail güçlerinin Gazze’nin güneyinde Refah kentinde ateş açması sonucu bir Filistinlinin öldüğü bildirildi.

İsrail ayrıca, “Arbel Yehud” adlı esirin serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek, söz konusu esir serbest bırakılana kadar Gazze sakinlerinin kuzeye geçmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

İsrail medyası, 25 Ocak’ta gerçekleşen ikinci tur esir takası öncesinde Tel Aviv yönetiminin Yehud’un serbest bırakılması talebini arabuluculara ilettiğini, ancak Hamas’ın bu talebi reddettiğini çünkü söz konusu esirin İslami Cihad’ın elinde olduğu için söz verilemeyeceğini aktardı.

Related Posts

İsrail üç cephede savaşıyor: Hamas’ın saldırısında ölenler var

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, Han Yunus kentinin doğusundaki Zenne bölgesinde, “sıfır noktası” olarak bilinen ikmal hattı üzerinde, İsrail askerleri ile askeri araçları hedef alan “karmaşık bir pusu …

İran 3 ülkeyi açık açık uyardı: ‘İsrail’e yardım ederseniz vururuz’

İran, İsrail’e yönelik saldırılarını engellemeye çalışmaları halinde ABD, İngiltere ve Fransa’nın Orta Doğu ve Körfez’deki askeri üslerini vuracağı konusunda resmi uyarıda bulundu.

İsrail, hava saldırılarıyla İran’ın nükleer kapasitesini yok edebilir mi?

İsrail, hava saldırılarıyla İran’ın nükleer kapasitesini yok edebilir mi?

Özel’den ‘Bayburt mitingi’ mesajı

CHP lideri Özgür Özel, partisinin Bayburt’ta düzenleyeceği mitingle ilgili mesaj paylaştı.

İranlı turistlerden İsrail’e tepki: ‘İntikam duygusu içindeyiz’

İsrail’in İran’daki çeşitli askeri noktalara yönelik saldırıları sürerken, Kapıköy Gümrük Kapısı üzerinden Van’a giriş yapan İranlı turistler, yaşananlara tepki gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ferdi Zeyrek için hayır lokması dağıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in hayrına kentin üç farklı noktasında lokma dağıttı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği lokma dağıtımlarında, Ferdi Zeyrek için dualar edildi.