İran 3 ülkeyi açık açık uyardı: ‘İsrail’e yardım ederseniz vururuz’

İsrail ve İran Arasındaki Gerilim: Son Durum Ne?

Gün geçtikçe artan gerilimle ilgili İran yetkilileri, İsrail’e karşı alınacak önlemleri engellemeye çalışacak ülkeleri uyardı.

İran yetkilileri, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Orta Doğu ve Körfez’deki askeri üsleri ile gemilerini vuracaklarını söyleyerek İsrail’e destek veren ülkeleri de tehdit etti.

ABD İle Yeni Müzakere Olasılığı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İsrail’in saldırısına rağmen ABD ile yapılacak müzakere turuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Sözcüsü Bekayi, “Karşı tarafın attığı adımlar, müzakere ve diyaloğu anlamsız hale getirdi. Aynı anda müzakere ve anlaşmaya ulaşma çabalarını sürdürmek ve ırkçı bir rejimin ülkenin toprak bütünlüğüne saldırmasını göz ardı etmek mümkün değil” şeklinde konuştu.

İngiltere de İsrail’e Destek Açıkladı

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Friedrich Mertz ile yaptığı telefon görüşmesi sonrasında Bloomberg’e verdiği röportajda, “Uzun süredir İran’ın nükleer programına dair endişelerimiz var ve İsrail’in meşru savunma hakkını tam olarak destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Trump dünyayı şaşırtmaya devam ediyor: Şimdi de parfüm satmaya başladı

ABD Başkanı Donald Trump, şimdi de “Victory 45-47” adlı parfüm serisini piyasaya sürdü. 249 dolarlık fiyat etiketiyle satılan ve üzerinde altın renkli Trump heykeli bulunan parfümler, hem kadınlara hem erkeklere hitap ediyor. Trump, ürünü Truth Social’da “kazanmak, güç ve başarı” mesajlarıyla tanıttı.

Alişan konserinde kan aktı!

Samsun’da Alişan’ın sahne aldığı konserde çıkan kavgada 16 yaşındaki Emirhan E. bıçakla yaralandı. Olayın şüphelisi kısa sürede yakalandı.

ABD’de bir kişi yangın çıkarıp itfaiyecilere pusu kurdu: 2 itfaiye personeli öldü… Bölgeye SWAT ekipleri gönderildi

ABD’nin Idaho eyaletinde çıkan çalı yangınına müdahale eden itfaiyecilere ateş açılması sonucu 2 personel yaşamını yitirdi. Bölgeye sevk edilen güvenlik görevlileri, ekiplere pusu kurduğu düşünülen zanlıyı ölü ele geçirdi.

Yuttuğu balığın kılçığı 2 hafta sonra boynunu delip çıktı

Balık yerken yanlışlıkla kılçığını yutan kadın hayatının şokunu yaşadı. Kılçık 2 hafta sonra boynundan çıktı.

Özgür Özel: Verecekleri her karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “O mahkeme, yarın ne karar verecekse kararını versin. Çünkü o mahkeme, sonuç odaklı bir mahkeme değil; süreç odaklı bir mahkemedir. Amaç Türkiye’nin son yerel seçimlerin birinci partisini tartıştırmak. Bu tartışmadan ne partiye ne de ülkeye bir fayda çıkar. Tartışma bitsin. Yarın ne karar vereceklerse versinler. Verecekleri her karara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır” dedi.

77 yaşındaki kadın gelecek 15 yılını böyle planladı: Artık alışverişe bile gitmeyecek

Amerikalı Sharon Lane, 77 yaşında aldığı ezber bozan bir kararla hayatının geri kalanını denizde geçirmeye karar verdi.