Hafta sonu üç sınav düzenlenecek

AA

ÖSYM Başkanlığı tarafından 12 Nisan Cumartesi günü Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ve Elektronik Yabancı Dil Sınavı düzenlenirken, 13 Nisan Pazar günü ise Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı gerçekleştirilecek.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 12 Nisan Cumartesi günü 2025-DİB-MBSTS ve e-YDS 2025/5, 13 Nisan Pazar günü ise 2025-ALES/1 gerçekleştirilecek.

DİB-MBSTS

DİB-MBSTS 44 ildeki 45 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Sınav için 102 bina ve 1708 salon kullanılacak.

Saat 14.45’te başlayacak sınav kapsamında, adaylar saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Adaylara 60 soru için 90 dakika cevaplama süresi verilecek.

E-YDS

Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan elektronik sınav merkezlerinde Farsça, Yunanca ve Bulgarca dillerinde uygulanacak e-YDS saat 13.45’te başlayacak. Sınavda adaylar saat 13.30’dan sonra binalara alınmayacak ve adaylara 80 soru için 180 dakika cevaplama süresi verilecek.

ALES

ALES, Türkiye genelinde 81 ilde ve yurt dışında Lefkoşa (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) ile Bişkek (Kırgızistan) olmak üzere toplam 94 sınav merkezinde yapılacak. Sınav için 409 bina ve 6 bin 881 salon kullanılacak.

Sınav saat 10.15’te başlayacak ve adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

50’şer sorudan oluşan sayısal ve sözel testler uygulanacak sınavda adaylara 150 dakika cevaplama süresi verilecek.

EK SÜRE VERİLECEKLER

Ek süre verilmesi uygun görülen adaylar, sınavlarda 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler.

Kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için cumartesi günü saat 11.00-14.30 saatleri arasında, pazar günü ise saat 07.00-10.00 saatleri arasında il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık bulundurulacak.

AYNI GÜNDE FARKLI FORMATLARDA SINAV ORGANİZASYONLARI

Öte yandan, açıklamada ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un değerlendirmeleri de yer aldı.

Sınav uygulamalarıyla ilgili bilgi veren Ersoy, şunları kaydetti:

Hafta sonu biri elektronik, ikisi kağıt tabanlı olarak düzenlenecek üç sınava toplam 220 bin 882 aday katılacak. Gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocukları sınav ücretlerinden muaf tutulacak. Bu haktan 1619 aday yararlandı. Sınavlara 462 engelli aday katılacak. Engelli adaylar için gerekli düzenlemeler yapıldı. Sınavlarda emniyet personeli dahil 29 bin 664 görevli yer alacak. Farklı formatlarda ve 81 il ile yurt dışında gerçekleştirilecek bu sınav organizasyonları, ÖSYM’nin sahip olduğu teknik altyapı, insan kaynağı ve lojistik kapasitesinin ulaştığı seviyeyi ortaya koymaktadır. Sınavlara katılacak tüm adaylara başarılar diliyorum.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Related Posts

Emir Abi’nin hedefi net: Bugünün sağlam adımlarıyla yarının eğitim üssünü kuruyoruz

Gaziosmanpaşa’daki Sınav Eğitim Kurumları’nın kurucusu eğitim girişimcisi Emir Abi, eğitime dair hayallerini Yeni Şafak’a anlattı. “Eğitim benim için sadece bir sektör değil, toplumun geleceğini inşa eden temel bir alandır.” dedi.

Hindistan-Pakistan askeri gücü karşılaştırması (TABLOLU) || Gemi, asker, uçak ve nükleer güç bilgileri

Hindistan ve Pakistan’ın askeri anlamdaki gücü, çeşitli farklılıkları göz önüne seriyor. Hindistan özellikle deniz ve hava gücünde, toplam asker sayısında ve teknolojik kapasitede önde iken, Pakistan nükleer caydırıcılık ve taktik nükleer silahlarda bu farkı kapatıyor. Peki, Hindistan’ın ve Pakistan’ın askeri gücü, gemi ve uçak sayısı ne durumda? İşte, Hindistan ve Pakistan askeri güç karşılaştırma tablosu

Resmi Gazete’de bugün (7 Mayıs 2025) | Bugünkü Resmi Gazete kararları ve atamaları neler? Öğretim üyesi personel alımı ilanları yayınlandı!

Resmi Gazete kararları 7 Mayıs 2025 belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32893 Sayılı Resmi Gazete’de, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkmenistan Hükümeti Arasında Ortak Türkmen-Türk Genel Eğitim Okuluna İlişkin Mutabakat Zaptının Onaylanması Hakkında Karar ile Çukurova Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayınlandı. Ayrıca Kapadokya Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü personel ve işçi alımı ilanları yayınlandı. Peki, bugünkü Resmi Gazete kararları neler? İşte, 7 Mayıs 2025 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler.

LGS 2025 ne zaman yapılacak, kaç gün kaldı? LGS sınav giriş yerleri belgesi yayınlandı mı?

2025 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için geri sayım başladı! Milyonlarca 8. sınıf öğrencisi ve velisi, sınav tarihini, kalan süreyi ve sınav giriş yerleri belgelerinin yayınlanma durumunu merakla araştırıyor. 2025 LGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? sorusu da bu sebeple araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen LGS, öğrencilerin hayallerindeki liseye adım atmaları için kritik bir eşik. Sınav için hazırlıklar hız kazanırken, sınav giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağı ve sınava kaç gün kaldığı gibi sorular gündemin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Peki, LGS 2025 ne zaman yapılacak, kaç gün kaldı? LGS sınav giriş belgesi yayınlandı mı? İşte 2025 LGS ile ilgili tüm detaylar, sınav takvimi ve hazırlık sürecine dair bilinmesi gerekenler!

Hıdırellez’in İslam’daki yeri nedir? Hıdırellez dinen doğru mu, kutlamak günah mı?

Hıdırellez’in İslam’daki yeri mayıs ayının başlamasıyla birlikte merak ediliyor. Türk kültüründe baharın müjdecisi olarak coşkuyla kutlanan Hıdırellez, 5-6 Mayıs 2025 tarihlerinde yine çeşitli ritüellerle anılacak. Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuğuna inanılan bu özel gün, bereket, sağlık ve bolluk dilekleriyle dolup taşarken, İslam’daki yeri ve dinen uygunluğu konusunda merak edilen sorular da gündeme geliyor. Hıdırellez’in kökeni, İslam’daki konumu ve kutlama biçimlerinin şer’i açıdan değerlendirilmesi, hem ilahiyatçılar hem de vatandaşlar arasında sıkça tartışılıyor. Peki, Hıdırellez’in İslam’daki yeri nedir? Hıdırellez kutlamaları dinen doğru mu, yoksa günah mı? İşte detaylar…

AB Acil Sağlık Ekibi kıyafetleri Uşak Üniversitesi’nden

Uşak Üniversitesi bünyesindeki Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye’de birçok kamu kurumunun kıyafetini tasarımladıktan sonra şimdi de Avrupa Birliği Acil Sağlık Ekibi (RescEU EMT) için kıyafet üretimine başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir