Farklı ülkelerden 14 doktor, sağlık sektörüne destek vermek için Gazze Şeridi’ne ulaştı

Farklı Ülkelerden 14 Doktor, Gazze Şeridi’ndeki Yaralı ve Hastalara Yardım Etmek İçin Bir Araya Geldi

Farklı ülkelerden 14 doktor, Gazze Şeridi’ndeki yaralı ve hastalara yardım sağlamak üzere “Rahma Worldwide‎” işbirliğiyle bölgeye ulaştı. Rahma Worldwide‎ Başkanı Şadi Zaza, yaptığı açıklamada, “12 cerrah ve 2 doktor, Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkını desteklemek için Gazze’ye geldi” ifadelerini kullandı.

Gazze’de yaşanan ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısını vurgulamak amacıyla bölgeye gittiklerini belirten Zaza, doktorların insani bir görevde bulunduğunu ve acıları hafifletmeyi amaçladığını söyledi. Ayrıca Zaza, Gazze’deki salgın ve kıtlık nedeniyle çocukların açlık ve soğuktan ölme riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getirerek, saldırıların durdurulması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Zaza, Gazze’ye ilaç ve tıbbi malzeme sağlanmasının önemine değinerek, bu yardımlar olmadan doktorların yaralı ve hastalara gerekli hizmetleri sunamayacağını belirtti. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar sonucunda binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını da ekledi.

Bu insanlık dramının sona ermesi ve Gazze halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için uluslararası yardımların artırılması gerektiği vurgulanıyor.

Related Posts

Keloğlan’ın nereli olduğu ortaya çıktı!

Efsane eşeği Karakaçan ile gezen Keloğlan’ın nereli olduğu ortaya çıktı.

CHP bu sabah Genel Merkez binasına bu afişi astı!

CHP Genel Merkez binasına tutuklu ve yargılama süreci devam eden belediye başkanlarının fotoğrafının bulunduğu afiş asıldı.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

Aydın’da iş yerine kurşun yağdıran şüpheli tutuklandı

Aydın’da bir iş yerine silahla ateş açan şüpheli tutuklandı.

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.