Emekliler için teklif Meclis’e geldi: Bayram ikramiyesi, emekli maaşı ve seyyanen zam artışı…

Emeklilere İyi Haber: Maaşlarda Artış Geliyor!

Türkiye’de ekonomik zorluklarla boğuşan milyonlarca emekliyi sevindirecek bir gelişme yaşandı. Yeni Yol Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, emeklilere yönelik önemli bir adım attı.

Doğan, TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifiyle emeklilerin maddi sıkıntılarını hafifletmeyi hedefliyor. Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Avrupa ülkelerinden gelen emeklilerin lüks tatil yaparken Türkiye’deki emeklilerin bile bayramda torunlarına harçlık veremediğine dikkat çekti.

Konuşmasında emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukları vurgulayan Doğan, emeklilik sonrası maaşların düşmesi ve geçim sıkıntısının artması gibi sorunlara değindi. Özellikle işçi ve memurların maaşlarının yüzde 50’den fazla azaldığını belirterek, emeklilerin sosyal haklarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Doğan’ın kanun teklifinde yer alan başlıca maddeler arasında Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiyelerin artırılması, en düşük emekli aylığının belirli bir seviyenin altına düşmemesi ve asgari ücrette yapılacak artışlarla ilave seyyanen zam yapılması bulunuyor.

Emeklilerin yüzünü güldürecek bu teklif, umut vaat ediyor. Bakalım TBMM ne karar alacak? Takipte kalın!

Related Posts

Göztepe, Yeni Formalarını Tanıttı

Göztepe, 2025-2026 sezonu formalarını sosyal medya üzerinden tanıttı. Taraftarlardan beğeni aldı.

İmamoğlu savunmasını paylaştı: ‘Milletimizin sigortası olmaktan geri durmayız’

Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından, 16 Temmuz’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek davasının karar duruşmasında yaptığı savunmasından sözlerine yer verdi.

Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar Dizisinin İkinci Sezonu İptal Edildi

İki ayrı yangınla sarsılan ve bir set çalışanının hayatını kaybettiği Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar dizisinin ikinci sezonu, artan yapım maliyetleri gerekçesiyle iptal edildi. Talihsizliklerle geçen ilk sezonun ardından yapım ekibi projeyi sonlandırma kararı aldı.

‘İhtiyar idoller’ geri döndü: Avrupa’da yeni solun ayak sesleri

Avrupa’da sadece ana akım medyanın değil, geleneksel partilerin politika üreticilerinin de öngörüsüzlüğünü ve belki de bile isteye görmek istemediklerini, zaman çıplak bir şekilde tek tek önlerine koyuyor.

Geyve’de Orman Yangını Nedeniyle Trafik Kilitlendi

Sakarya’da meydana gelen orman yangını, D-650 karayolunda uzun araç kuyruklarına neden oldu.

Bedevi aileler Süveyda’dan tahliye edildi

Suriye hükümeti ile Süveyda’daki Dürzi liderler arasında yapılan ateşkes anlaşması çerçevesinde, yasa dışı Dürzi silahlı grupların daha önce esir aldığı binlerce sivil Bedevi tahliye edilmeye başlandı.