Cildin gençlik aşısı

Alfa Lipoik Asit: Beyin ve Cilt Sağlığı İçin Önemli Bir Antioksidan

Hem yağda hem de suda çözünebilen nadir antioksidanlar arasında yer alan alfa lipoik asit (ALA), vücuda birçok fayda sağlar. Beyin sağlığından sinir harabiyetini gidermeye, detoksifikasyondan kan şekeri kontrolüne kadar geniş bir yelpazede etkileri bulunmaktadır.

Serbest Radikal Avcisidir

Lipoik asit vücutta birikerek hücreleri serbest radikallerden koruyarak genel savunma mekanizmasını güçlendirir. Bu antioksidan aynı zamanda diğer antioksidanları destekleyerek hücreleri korur.

Beyni Korur

ALA, kan-beyin bariyerini geçebilme özelliğine sahiptir ve beyin sağlığını korur. Beyin hastalıklarına karşı tedavi edici bir ajan olarak potansiyele sahiptir.

Kırışıklıkları Azaltır

Alfa lipoik asit cildin elastikiyetini artırır, ince çizgileri azaltır ve cilt yaşlanmasını geciktirir. Antioksidan özellikleri sayesinde ciltteki hasarları önler ve cilde genç ve sağlıklı bir görünüm kazandırır.

‘Evrensel Antioksidan’ Olarak Adlandırılır

ALA, yağda ve suda çözünebilen evrensel bir antioksidandır. Bazı yiyeceklerde doğal olarak bulunur ve vücudun ihtiyacı olan antioksidan desteğini sağlar.

Sebzelerde ve Sakatatlarında Bulunur

Lipoik asit en fazla ıspanak, brokoli, havuç, patates gibi sebzelerde ve böbrek, kalp, karaciğer gibi sakatatlarında bulunur. Doğal olarak alınan ALA, beslenme yoluyla vücuda sağlık katmaktadır.

Takviye Uyarısı

ALA takviyeleri mevcuttur ancak doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Gelişigüzel kullanımı yan etkilere ve ilaç etkileşimlerine neden olabilir.

Kilo Vermeyi Destekler

Alfa lipoik asit, kilo verme sürecinde etkili olabilir. Iştahı azaltarak potansiyel kilo kaybına yol açabilir.

C ve E Vitaminlerini Yeniler

Lipoik asit, C ve E vitaminlerinin etkisini artırarak hücrenin savunma gücünü artırır. Antioksidanlar arasında sinerji yaratır ve vücuda destek sağlar.

Vücuttaki İltihabı ve Ağır Metalleri Temizler

Lipoik asit, ağır metallerden arındırarak vücudu oksidatif stresten korur. İltihabı azaltarak çeşitli hastalıkların tedavisinde potansiyel bir rol oynar.

Related Posts

Türk kahvesi içen herkes bu hataya düşüyor!

Türk kahvesi, sadece bir içecek değil; sohbetlerin, misafirperverliğin ve geleneklerin ta kendisi. Ancak uzmanlar, pek çok kişinin bu keyifli alışkanlık sırasında farkında olmadan büyük bir hataya düştüğünü belirtiyor. Üstelik bu hata, uzun vadede sağlığınızı olumsuz etkileyebilir!

Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklar risk altında! Bu saatlerde dışarı çıkarmayın

Yaz aylarında çocuklar genellikle açık havada daha fazla zaman geçiriyorlar. Güneş ışınları D vitamini nedeniyle çocuklar için faydalı olsa da, gerekli önlemler alınmadığında güneş çarpması, güneş yanıkları ve dehidratasyon (susuz kalma) gibi pek çok sorun oluşabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Berrin Arslan, çocukları güneşten korumak için 8 önemli kuralı anlattı.

Uzmanı uyardı: Kalp sağlığınız için ‘tadımlık’ et tüketin!

Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda et tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle kalp ve damar hastalarının bu dönemde beslenmelerine özen göstermesi konusunda uyarılarda bulundu.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Yağlanma, kepek, kaşıntı, dökülme! Saç derisi detoksu nasıl yapılır?

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar… Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Hamilelikte bu mineral eksik olursa, sonuçları bir ömür sürebilir

Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyot eksikliğinin özellikle hamilelik döneminde bebeklerin zihinsel gelişimini olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Uzmanlar, IQ düşüklüğü ve öğrenme sorunlarına karşı iyot tüketiminin önemine dikkat çekti.