CHP’li Taşer’den fabrikalara kaçak su tepkisi: Göl suyu çekiliyor!

Bursa İznik Gölü’nde Çevre Krizi: Fabrikaların Kaçak Su Çekmesi ve Atıklar!

CHP Parti meclis üyesi Canan Taşer, Türkiye’nin beşinci büyük gölü olan Bursa sınırları içerisinde yer alan İznik gölünde fabrikaların kaçak olarak su çekmesi, zirai ve sanayi atıklarının atılması sonucu göl suyunun çekildiğine dikkat çekerek yetkililerin önlem alması çağrısında bulundu. İznik gölü önünde konuşan Taşer, “Göl suyu her geçen gün çekiliyor. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz, lütfen artık herkes elini taşın altına koysun gerekeni yapsın” dedi.

“Fabrikalar Kaçak Bir Şekilde Su Çekiyor”

İznik gölü önünden açıklama yapan CHP’li Taşer, gölün durumu hakkında şu ifadeleri kullandı:

  • Dört medeniyete başkentlik yapmış güzeller güzeli İznik’teyiz. Arkamızda İznik gölü bulunuyor Türkiye’nin beşinci büyük gölü Marmara bölgesinin ise en büyük gölü olan İznik gölünün durumu gözler önünde.
  • Eskiden sular bu görmüş olduğunuz yeşilliklere kadar gelirken şuan ileride ki amcanın suya kadar girip balık tutmaya çalıştığını da görebiliyorsunuz. Maalesef gölün suyu her geçen gün çekiliyor, tabi bunun farklı nedenleri var.
  • Orhangazi’de ve İznik’teki fabrikaların kaçak bir şekilde hem su çekmeleri hem de zirai ve sanayi atıklar göl suyunun çekilmesine bir neden.
  • Biz buradan tekrardan duyurmak istiyoruz İznik tarihiyle, doğasıyla, kültürel zenginlikleriyle gerçekten eşsiz bir ilçemiz.
  • Hem Türkiye’de hem dünyada duyurulması, gözbebeğimiz olması gereken bir ilçe. Ama hak ettiği değeri maalesef ki alamıyor. Göl suyu her geçen gün çekiliyor. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz, lütfen artık herkes elini taşın altına koysun gerekeni yapsın.

Related Posts

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

Aydın’da iş yerine kurşun yağdıran şüpheli tutuklandı

Aydın’da bir iş yerine silahla ateş açan şüpheli tutuklandı.

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.

Sosyete cenneti denizinden çıkanlar şoke etti!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sosyetenin tatil beldesi mavi bayraklı Türkbükü koyunda yapılan deniz dibi temizliğinde çıkan kalas, tava, tencere, tava ve otomobil lastikleri görenleri şoke etti.

Anne vahşetinde kan donduran itiraflar: Dondurucudaki bebekle yaşamışlar

Ankara’da derin dondurucuda cesedi bulunan erkek bebeğin annesinin, ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti’ suçundan cezaevinde bulunan ev sahibi Gözde İ. (31) olduğu belirlendi.