Bursa’da Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi

Bursa’da Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Bursa’da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi tarafından Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, Mihraplı Şehitlik Yerleşkesi’nde anlamlı bir tören gerçekleştirildi.

Tören sırasında, dernek temsilcileri şehitlik anıtına çelenk sunarken, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Konuşmaların yapıldığı törende, Bursa Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yıl dönümünü kutlamanın önemine vurgu yaptı.

Otcu, 51 yıldır Kıbrıs Adası’nda barışın hakim olduğunu belirterek, şehitler ve gazilerin önemli fedakarlıklarının bu barış ortamını sağladığını ifade etti. Ayrıca, Kıbrıs’taki barış ve özgürlük kutlamalarının önemine dikkat çekerek, gazilere ve vatandaşlara selam gönderdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise şehitler için rahmet dileyerek, Bursa’nın toprak bütünlüğü ve milletin birliği konusundaki kararlılığını vurguladı. Törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Adem Erdem, Kıbrıs’ın kazanılmasının geri dönüşü olmayan bir zafer olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sonsuza dek özgür kalacağını dile getirdi.

Eski bakanlardan Turhan Tayan ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da törende konuşma yaparak, Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemine ve kazanımlarına vurgu yaptılar.

Related Posts

Jandarmadan 2.5 milyarlık çete operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarmanın hesaplarında 2,5 Milyar TL’lik işlem hacmi bulunan çeteye 11 ilde operasyon yaptığını, 35 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Zonguldak’ta Düğün Dönüşü Bıçaklı Kavga: 3 Ölüm

Köroğlu köyünde düğün dönüşü çıkan kavgada 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi gözaltına alındı.

İran medyası duyurdu: Nükleer görüşmeleri 25 Temmuz’da İstanbul’da

İran’la İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki nükleer görüşmelerin 25 Temmuz’da İstanbul’da yapılacağı bildirildi.

Sema Silkin Ün: Kıbrıs Türkü’nün Haklı Davasının Yanındayız

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıldönümünde yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türkü’nün haklı davasının yanında olduklarını vurguladı. Ün, 20 Temmuz’un Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne sahip çıktığı bir gün olduğunu belirterek, bu mücadeledeki kahramanları minnetle andı.

İstanbul’da AVM’de panik anları

Beylikdüzü’nde bir alışveriş merkezinde tavanın kısmen çökmesi sonucu 1 kişi yaralandı.

Tekke: Kalitemizi artırmalıyız

Fatih Tekke, Trabzonspor’un kamp ve performansından memnun, ancak kalitenin artırılması gerektiğini vurguladı.