Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

BIST 100 Endeksi Haftayı Düşüşle Tamamladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, bu hafta en düşük 9.865,74 puanı ve en yüksek 10.159,14 puanı gördükten sonra haftayı, önceki hafta kapanışının yüzde 1,63 altında 9.910,61 puandan tamamladı.

Kapalıçarşı’da işlem gören altın fiyatları da hareketliydi. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 1,59 artışla 3 bin 60 liraya çıkarken, cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 1,58 yükselişle 20 bin 752 liraya yükseldi. Geçen hafta 5 bin 45 lira olan çeyrek altının satış fiyatı ise yüzde 1,61 artarak 5 bin 126 liraya yükseldi.

Döviz kurlarında da hareketlilik yaşandı. Bu hafta ABD Doları yüzde 0,12 değer kazanarak 8,4110 liraya çıkarken, Euro yüzde 0,19 azalışla 9,3310 liraya indi.

Yatırım fonları bu hafta yüzde 0,42 ve emeklilik fonları yüzde 0,48 değer kazandı. Kategorilere göre bakıldığında, yatırım fonları arasında en çok kazandıranlar yüzde 0,91 ile “para piyasası” fonları oldu.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

Bir mesajla tüm birikimlerinizi kaybetmeyin! Emeklileri bekleyen büyük tehlike

15 Haziran Dünya Yaşlı İstismarı Farkındalık Günü’nde yaşlılara yönelik istismar, kötü muamele ve ihmale karşı farkındalık oluşturulması amaçlanırken, kurumlar “ekonomik istismar” kapsamında söz konusu vatandaşların suistimale uğramaması için yapılması gerekenleri aktardı.

Fitch, Belçika’nın kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avrupa’nın gözde ülkelerinden olan Belçika’nın kredi notunu “AA-“den “A+”ya düşürdü.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 4 senaryo ortaya çıktı: SGK uzmanından ‘sıfır zam’ uyarısı

Temmuz ayında açıklanacak enflasyon verileriyle birlikte emekli ve memur maaşları netleşecek. Şu an için en düşük emekli aylığı için 4 farklı zam senaryosu konuşuluyor. Artış oranına göre maaşlar 16 bin 736 TL ile 16 bin 986 TL arasında değişebilir. Ancak kök maaşı düşük olanlar sıfır zam riskiyle karşı karşıya.

Dava sonrası ilk toplantı | TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras, “Fiyat istikrarı en önemli sorunumuz” dedi, enflasyona karşı 4 öneri sıraladı

Dava sonrası ilk toplantı | TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras, “Fiyat istikrarı en önemli sorunumuz” dedi, enflasyona karşı 4 öneri sıraladı

KAAN büyük oynuyor: Endonezya Türkiye’ den 48 savaş uçağı alacak

İlk uçuşunu 21 Şubat 2024’te gerçekleştiren yerli savaş uçağı KAAN, 16 ay gibi kısa sürede ihracat rekoruna imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya’nın Türkiye’den 48 adet KAAN alacağını açıkladı. 10 milyar dolarlık anlaşmanın bir diğer önemi iki ülke arasında “ortak üretim modeli” oluşturacak olması.

Son dakika: Bakan Şimşek’ten kiralara ilişkin açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemi ve kira fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.