Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

Bill Gates, Gates Vakfı’na 107 Milyar Dolarlık Bağış Yapacak

Bir röportajında Associated Press’e (AP) konuşan Bill Gates, Gates Vakfı’na yaklaşık 107 milyar dolar bağış yapacağını açıkladı. Gates, “Birazını çocuklara ayırıyorum, kişisel ihtiyaçlarım için küçük bir pay bırakıyorum. İklim yatırımlarından gelen karlar da vakfa aktarılıyor.” dedi.

2000 yılında kurulan Gates Vakfı’nın 20 yıl içinde kapanacağını belirten Gates, bu sürenin paranın etkili şekilde harcanması için doğru bir denge olduğunu vurguladı. 20 yıl içinde vakfa 200 milyar doların üzerinde bağış yapmayı planladığını ifade etti.

Gates, zengin ülkelerdeki yaşlanan nüfusun ve Ukrayna-Rusya savaşının sağlık ve kalkınma yardımlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Kadınları HIV’den korumak ve sivrisinekleri yok etmek için yeni yöntemler olduğunu ancak bu yöntemlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmadığı takdirde büyük bir trajedinin yaşanacağını söyledi.

Gates, vakıf çalışmalarının yeterince eleştirilmediğini ve daha fazla geri bildirim beklediklerini dile getirdi. Ayrıca, Elon Musk’ı ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) yardımlarının kesilmesinden dolayı eleştirdi. Musk’ın Mozambik’teki yardımların kesilmesini dünyanın en zengin adamının en yoksul çocuklarına zarar verdiği bir durum olarak değerlendirdi.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Kalp sağlığınız için ‘tadımlık’ et tüketin!

Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda et tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle kalp ve damar hastalarının bu dönemde beslenmelerine özen göstermesi konusunda uyarılarda bulundu.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Yağlanma, kepek, kaşıntı, dökülme! Saç derisi detoksu nasıl yapılır?

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar… Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?

Hamilelikte bu mineral eksik olursa, sonuçları bir ömür sürebilir

Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı, iyot eksikliğinin özellikle hamilelik döneminde bebeklerin zihinsel gelişimini olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Uzmanlar, IQ düşüklüğü ve öğrenme sorunlarına karşı iyot tüketiminin önemine dikkat çekti.

Kilo veremiyorsanız sebebi ruh haliniz olabilir!

Obezitenin arkasındaki görünmeyen nedenleri hiç düşündünüz mü? Ruh Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Barış Yılbaş, yeme bozuklukları ve ruhsal çöküntülerin kilo artışına nasıl zemin hazırladığını çarpıcı detaylarla anlattı.

MHRS’de randevu krizi derinleşiyor: Şikayetler patladı!

MHRS üzerinden randevu alamayan yurttaşların şikayetleri nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 53 arttı. Randevu iptalleri, sistem arızaları ve özel hastanelere yönlendirme tepkilere yol açtı.