ABD Başkanı desteksiz attı: Gazze için kondom iddiası

Trump: “Gazze’ye Gitmesi Planlanan 50 Milyon Dolarlık Yardımı Durdurduk”

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, bugün düzenlenen basın toplantısında, Elon Musk önderliğindeki Hükümet Verimliliği Bakanlığı (DOGE) ve Yönetim ve Bütçe Ofisi’nin (OBM) yapmış olduğu değerlendirme sonucunda vergi mükelleflerinden Gazze’ye yönlendirilmesi beklenen yaklaşık 50 milyon dolarlık yardımın durdurulduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, bugün yaptığı açıklamada Leavitt’in sözlerini tekrarlayarak, “Hamas’a fayda sağlamak amacıyla Gazze’ye yönlendirilecek olan 50 milyon dolarlık yardımı ele geçirdik ve durdurduk. Bu paranın bomba yapımında kullanılacağını belirledik” dedi.

Hamas’ın İsrail’e karşı lastik balonlarını patlayıcı olarak kullanma iddiaları daha önce gündeme gelmişti. Jerusalem Post gazetesinin 2020 yılında yayımladığı bir haberde, Hamas’ın İsrail’in güneyine lastik balonlar taşımak için lastikleri kullandığı ve bu durumun okul bahçelerini, tarım arazilerini ve otoyolları tehdit ettiği belirtilmişti. Ancak bu iddialara dair net bir kanıt bulunamamıştır.

Related Posts

Mali’de cunta yönetimi siyasi aktiviteleri yasakladı

Mali’de cunta yönetimi bugün siyasi partilerin aktivitelerini askıya aldığını duyurdu. Kararın gerekçesi olarak “toplumsal düzenin sağlanmasıyla ilgili nedenler” verildi. Bu adım askeri yönetimin muhalefete yönelik artan baskılarının protesto …

Öcalan’a ‘beyefendi’ diyen MHP’li vekil şehit cenazesinde böyle korundu

Terörist başı Abdullah Öcalan’a ‘beyefendi’ diyerek şehit ailelerinin tepkisini alan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Irak’ın kuzeyinde şehit olan İstihkâm Uzman Çavuş Önder Özen’in cenaze töreninde korumalar tarafından korunması dikkat çekti. Taytak, Ramazan ayında şehit aileleri için verilen iftar yemeğine katılmış ve şehit ailelerinden büyük tepki almıştı.

Trump, Basra Körfezi’ne “Arap Körfezi” diyecek

Trump, Basra Körfezi’ne “Arap Körfezi” diyecek

Emniyet’ten İmamoğlu’na yönelik suikast iddialarına cevap: Somut delil yok, ihbar kişisel kanaate dayalı

Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP lideri Özgür Özel’in cezaevindeki Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Emniyetten yapılan açıklamada somut delil olmadığı belirtilerek ihbarın kişisel kanaate dayalı olduğu vurgulandı.

Papa Franciscus’un balıkçı yüzüğü ve kurşun mührü imha edildi

Papa Franciscus’un balıkçı yüzüğü ve kurşun mührü Kardinaller Genel Kurulu’nda imha edildi.

İmamoğlu’nun diploması üniversitenin veri tabanından silindi: Artık lise mezunu görünecek

İstanbul Üniversitesi, Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasını usulsüz yatay geçiş gerekçesiyle iptal etmişti. Bu kararın ardından İmamoğlu’nun mezuniyet bilgisi üniversitenin veri tabanından da silindiği bildirilirken artık E-Devlet üzerinden yapılacak sorgulamalarda İmamoğlu’nun yalnızca lise mezunu olduğu bilgisi yer alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir