Norveç: İsrail’in İran’a saldırıları uluslararası hukuka aykırı

Norveç Dışişleri Bakan Yardımcısı Andreas Kravik İsrail’in İran’a Yönelik Saldırılarını Kınadı

Norveç Dışişleri Bakan Yardımcısı Andreas Kravik, İsrail’in İran’a saldırılarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak, ABD’de bulunan NRK Televizyonuna konuştu. Kravik, İsrail’in İran’a karşı yürüttüğü saldırıların bölgesel ve küresel güvenliği tehlikeye attığını belirtti.

Kravik, taraflara masaya oturup müzakereler yoluyla çözüm bulma çağrısında bulunurken, diplomatik ve barışçıl bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini söyledi.

İsrail ve İran Arasındaki Çatışma

İsrail, 13 Haziran’da İran’a yönelik geniş çaplı saldırılar düzenleyerek, nükleer tesislerin yanı sıra üst düzey komutanları hedef aldı. Bu saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve 9 nükleer bilim insanı hayatını kaybederken, sivil can kaybının ise 224 olduğu belirtildi.

İran’ın İsrail’e balistik füzelerle gerçekleştirdiği karşılıklı saldırılarda ise 24 kişinin öldüğü ve 500’den fazla kişinin yaralandığı bilgisi ulaştı.

Related Posts

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!

Polonya, Almanya sınırında göçmen avına çıktı

Polonya Başbakanı Donald Tusk, dün Varşova’da yaptığı kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Tusk, Almanya sınırında başlayacak geçici kontrollerin, “kontrolsüz göçmen akışını hem Almanya’dan Polonya’ya hem de Polonya’dan Almanya …

Trump dünyayı şaşırtmaya devam ediyor: Şimdi de parfüm satmaya başladı

ABD Başkanı Donald Trump, şimdi de “Victory 45-47” adlı parfüm serisini piyasaya sürdü. 249 dolarlık fiyat etiketiyle satılan ve üzerinde altın renkli Trump heykeli bulunan parfümler, hem kadınlara hem erkeklere hitap ediyor. Trump, ürünü Truth Social’da “kazanmak, güç ve başarı” mesajlarıyla tanıttı.

Alişan konserinde kan aktı!

Samsun’da Alişan’ın sahne aldığı konserde çıkan kavgada 16 yaşındaki Emirhan E. bıçakla yaralandı. Olayın şüphelisi kısa sürede yakalandı.

ABD’de bir kişi yangın çıkarıp itfaiyecilere pusu kurdu: 2 itfaiye personeli öldü… Bölgeye SWAT ekipleri gönderildi

ABD’nin Idaho eyaletinde çıkan çalı yangınına müdahale eden itfaiyecilere ateş açılması sonucu 2 personel yaşamını yitirdi. Bölgeye sevk edilen güvenlik görevlileri, ekiplere pusu kurduğu düşünülen zanlıyı ölü ele geçirdi.

Yuttuğu balığın kılçığı 2 hafta sonra boynunu delip çıktı

Balık yerken yanlışlıkla kılçığını yutan kadın hayatının şokunu yaşadı. Kılçık 2 hafta sonra boynundan çıktı.