İngiltere, ülkeye saldırılması durumunda uygulanacak eylem planını güncelliyor

İngiliz Yetkililerden 20 Yıllık Acil Durum Planı Güncelleniyor

Telegraph gazetesinin haberine göre, İngiliz yetkililere 20 yıllık acil durum planlarını güncelleme çağrısı yapıldı.

Güncelleme sürecinin, İngiltere’nin savaşa hazır olmadığı endişeleriyle ilgili olduğu belirtilen haberde şu ifadelere yer verildi:

Gizli ‘iç savunma planı’nın güncellenmiş versiyonu, Birleşik Krallık anakarasına yapılacak bir saldırı sonrası ilk günlerin stratejisini belirleyecek. Bu dosya, kabine ve kraliyet ailesinin korunması, kamu yayıncılığı ve kaynakların stoklanması gibi konuları içerecek ve hükümetin bir savaş ilanına nasıl yanıt vereceğini belirleyecek.

Güncellenen planın, İngiltere’nin nükleer olmayan füzelerle veya nükleer savaş başlıklarıyla hedef alındığı, hatta siber saldırılara maruz kaldığı ilk gün senaryolarını da içereceği belirtilirken, belgenin muhtemelen kamuoyuna açıklanmayacağı vurgulanmaktadır. Plan ayrıca, Başbakan ve Bakanlar Kurulu’na savaş zamanında nasıl hareket edeceklerini ve Downing Street’teki veya Londra dışındaki sığınağı ne zaman terk etmeleri gerektiğini de belirleyecek.

Related Posts

Papa Franciscus’un balıkçı yüzüğü ve kurşun mührü imha edildi

Papa Franciscus’un balıkçı yüzüğü ve kurşun mührü Kardinaller Genel Kurulu’nda imha edildi.

İmamoğlu’nun diploması üniversitenin veri tabanından silindi: Artık lise mezunu görünecek

İstanbul Üniversitesi, Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasını usulsüz yatay geçiş gerekçesiyle iptal etmişti. Bu kararın ardından İmamoğlu’nun mezuniyet bilgisi üniversitenin veri tabanından da silindiği bildirilirken artık E-Devlet üzerinden yapılacak sorgulamalarda İmamoğlu’nun yalnızca lise mezunu olduğu bilgisi yer alacak.

Moskova’da Zafer Günü etkinlikleri yaklaşırken Ukrayna’dan arka arkaya uyarılar: ‘Yabancı temsilciler katılmamalı’

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın 9 Mayıs’ta Nazi Almanyası’nın yenilgiye uğratılmasının 80. yıldönümü dolayısıyla düzenleyeceği Zafer Günü törenine başka ülkelerden temsilcilerin katılmaması yönünde çağrı yaptı.

Son Dakika… ‘Havhavhav’ şarkısı gündem olmuştu: Lvbel C5 tutuklandı!

Son Dakika Haberi… Türkiye’nin en çok dinlenen rapçileri arasında yer alan ve Lvbel C5 olarak bilinen Burak Bodur tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Almanya’da Şansölye krizi: Merz başbakanlık için çoğunluğu sağlayamadı

Almanya’da Hristiyan Demokrat Parti Genel Başkanı Friedrich Merz, başbakanlık için parlamentoda gereken çoğunluğu sağlayamadı. Merz 316 oyun 310’unu alabildi.

Trump karar alıyor, federal yargıçlar bozuyor: Seyahatlerini askıya alınan 12 bin mültecinin ülkeye girmesine hükmedildi

ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve geldiğini günlerden itibaren aldığı sert kararlardan bazıları federal yargıçlar tarafından bozuluyor. Bunun son örneği yasa dışı göçmenlerde yaşandı. Federal yargıç, Trump yönetiminin seyahatini askıya aldığı yaklaşık 12 bin mültecinin ABD’ye girmesine hükmetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir