Öğretmenlere kapı gösterildi, Akit’in yazarına dokunulmadı

Proje Okullarında Görev Yapan Binlerce Öğretmen Norm Kadro Gerekçesiyle Görev Yerleri Değiştirildi

Kamuoyunda “proje okulları” olarak bilinen 30’dan fazla okulda görev yapan 20 binden fazla öğretmen, 8 Nisan’da görev yerlerinin “norm kadro” gerekçesiyle değiştirilmesiyle karşı karşıya kaldı. Bu durum, öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin tepkisine neden oldu. Türkiye’nin köklü ve başarılı okullarından olan bu okullarda öğrenciler, ders boykotu gibi eylemlere başlayarak tepkilerini dile getirdi.

Bakanlık Geri Adım Attı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 14 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, ilan edilen listede yer alan 38 bin öğretmenden yüzde 80’inin görev sürelerinin uzatıldığını, ancak 6 bine yakın öğretmenin görev sürelerinin uzatılmadığını belirtti. Bakan Tekin, eylemlerin öğrenciler ve öğretmenler tarafından değil, “mezunlar derneği tarzından sivil toplum kuruluşu” tarafından yapıldığını ileri sürdü. Bakan Tekin’in bu açıklamalarına rağmen bakanlık, tepkilere dayanamayarak “resen atamaları” durdurdu.

Akit Yazarı Öğretmen Görevine Devam Ediyor

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen eylemler kapsamında görevden alınan 19 öğretmenden biri olan fizik öğretmeni Alparslan Aydar, Yeni Akit gazetesinde eski bir köşe yazarı olmasına rağmen görevine devam ediyor. Aydar’ın kadın haklarına karşı tavır aldığı biliniyor.

Kadın Hakları Karşıtı İfadelere Yer Veren Öğretmen

Alparslan Aydar, Yeni Akit’te 2017-2021 yılları arasında kadın haklarına karşı yazılar yazdı. Aydar’ın yazılarında, kadın haklarına karşı çıktığı ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konuları eleştirdiği biliniyor. Aydar, “İstanbul Sözleşmesi” gibi yasal düzenlemelere karşı çıkarak tartışma yarattı.

Medeniyet Kodlarımıza Uymadığı İddiası

Aydar, Türk Medeni Kanunu’nda yapılan değişikliklerle ilgili eleştirilerde bulunarak, aile yapısına dair görüşlerini dile getirdi. Aydar, nafaka uygulamasının “medeniyet kodlarımıza” uygun olmadığını savundu ve evlilik birliğini eşlerin beraber yönetmesini eleştirdi.

Related Posts

Emir Abi’nin hedefi net: Bugünün sağlam adımlarıyla yarının eğitim üssünü kuruyoruz

Gaziosmanpaşa’daki Sınav Eğitim Kurumları’nın kurucusu eğitim girişimcisi Emir Abi, eğitime dair hayallerini Yeni Şafak’a anlattı. “Eğitim benim için sadece bir sektör değil, toplumun geleceğini inşa eden temel bir alandır.” dedi.

Hindistan-Pakistan askeri gücü karşılaştırması (TABLOLU) || Gemi, asker, uçak ve nükleer güç bilgileri

Hindistan ve Pakistan’ın askeri anlamdaki gücü, çeşitli farklılıkları göz önüne seriyor. Hindistan özellikle deniz ve hava gücünde, toplam asker sayısında ve teknolojik kapasitede önde iken, Pakistan nükleer caydırıcılık ve taktik nükleer silahlarda bu farkı kapatıyor. Peki, Hindistan’ın ve Pakistan’ın askeri gücü, gemi ve uçak sayısı ne durumda? İşte, Hindistan ve Pakistan askeri güç karşılaştırma tablosu

Resmi Gazete’de bugün (7 Mayıs 2025) | Bugünkü Resmi Gazete kararları ve atamaları neler? Öğretim üyesi personel alımı ilanları yayınlandı!

Resmi Gazete kararları 7 Mayıs 2025 belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32893 Sayılı Resmi Gazete’de, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkmenistan Hükümeti Arasında Ortak Türkmen-Türk Genel Eğitim Okuluna İlişkin Mutabakat Zaptının Onaylanması Hakkında Karar ile Çukurova Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği yayınlandı. Ayrıca Kapadokya Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü personel ve işçi alımı ilanları yayınlandı. Peki, bugünkü Resmi Gazete kararları neler? İşte, 7 Mayıs 2025 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler.

LGS 2025 ne zaman yapılacak, kaç gün kaldı? LGS sınav giriş yerleri belgesi yayınlandı mı?

2025 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için geri sayım başladı! Milyonlarca 8. sınıf öğrencisi ve velisi, sınav tarihini, kalan süreyi ve sınav giriş yerleri belgelerinin yayınlanma durumunu merakla araştırıyor. 2025 LGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? sorusu da bu sebeple araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen LGS, öğrencilerin hayallerindeki liseye adım atmaları için kritik bir eşik. Sınav için hazırlıklar hız kazanırken, sınav giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağı ve sınava kaç gün kaldığı gibi sorular gündemin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Peki, LGS 2025 ne zaman yapılacak, kaç gün kaldı? LGS sınav giriş belgesi yayınlandı mı? İşte 2025 LGS ile ilgili tüm detaylar, sınav takvimi ve hazırlık sürecine dair bilinmesi gerekenler!

Hıdırellez’in İslam’daki yeri nedir? Hıdırellez dinen doğru mu, kutlamak günah mı?

Hıdırellez’in İslam’daki yeri mayıs ayının başlamasıyla birlikte merak ediliyor. Türk kültüründe baharın müjdecisi olarak coşkuyla kutlanan Hıdırellez, 5-6 Mayıs 2025 tarihlerinde yine çeşitli ritüellerle anılacak. Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuğuna inanılan bu özel gün, bereket, sağlık ve bolluk dilekleriyle dolup taşarken, İslam’daki yeri ve dinen uygunluğu konusunda merak edilen sorular da gündeme geliyor. Hıdırellez’in kökeni, İslam’daki konumu ve kutlama biçimlerinin şer’i açıdan değerlendirilmesi, hem ilahiyatçılar hem de vatandaşlar arasında sıkça tartışılıyor. Peki, Hıdırellez’in İslam’daki yeri nedir? Hıdırellez kutlamaları dinen doğru mu, yoksa günah mı? İşte detaylar…

AB Acil Sağlık Ekibi kıyafetleri Uşak Üniversitesi’nden

Uşak Üniversitesi bünyesindeki Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye’de birçok kamu kurumunun kıyafetini tasarımladıktan sonra şimdi de Avrupa Birliği Acil Sağlık Ekibi (RescEU EMT) için kıyafet üretimine başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir