“Sağlıklı Beslenme Yolculuğum” başladı





Sağlıklı Beslenme Yolculuğum Başladı

BURSA’DA Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Projesi Tanıtıldı

Bursa Valiliği himayesinde, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam projesi Türkiye’nin en kapsamlı projelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Proje, Bursa genelinde 17 ilçede 1300 eğitimci ve 560.000 öğrenciyi kapsayarak sağlıklı, bilinçli ve aktif bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Toplumsal Farkındalık Şart

Vali Yardımcısı Kadir Sertel Otcu yaptığı konuşmada, sağlıklı yaşamın bireysel alışkanlıklarla değil toplumsal farkındalıkla mümkün olduğunu vurguladı. Geçmişte okul kantinlerinde sağlıksız ürünlerin satıldığına dikkat çeken Otcu, son dönemde yapılan düzenlemelerin olumlu sonuçlar verdiğini belirtti.

Beslenme Eğitiminin Önemi

Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ise çocukların sağlıklı beslenmesinin akademik başarı kadar önemli olduğunu vurgulayarak, kötü beslenmenin çocukların fiziksel gelişimini tehdit ettiğine dikkat çekti. Proje kapsamında rehber öğretmenlerin öğrencilere beslenme konusunda rehberlik edeceğini belirten Alireisoğlu, mücadelenin sadece okullarla sınırlı kalmayıp ailelerin de dahil olması gerektiğini söyledi.

Başlangıç

Bursa’da gerçekleştirilen sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam projesine destek veren tüm paydaşlara teşekkür eden Dr. Ahmet Alireisoğlu, projenin sadece bir başlangıç olduğunu ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Projeye dair detayları yakından takip etmeye devam edin.


Related Posts

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Türk kahvesi içen herkes bu hataya düşüyor!

Türk kahvesi, sadece bir içecek değil; sohbetlerin, misafirperverliğin ve geleneklerin ta kendisi. Ancak uzmanlar, pek çok kişinin bu keyifli alışkanlık sırasında farkında olmadan büyük bir hataya düştüğünü belirtiyor. Üstelik bu hata, uzun vadede sağlığınızı olumsuz etkileyebilir!

Özellikle 5 yaşın altındaki çocuklar risk altında! Bu saatlerde dışarı çıkarmayın

Yaz aylarında çocuklar genellikle açık havada daha fazla zaman geçiriyorlar. Güneş ışınları D vitamini nedeniyle çocuklar için faydalı olsa da, gerekli önlemler alınmadığında güneş çarpması, güneş yanıkları ve dehidratasyon (susuz kalma) gibi pek çok sorun oluşabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Berrin Arslan, çocukları güneşten korumak için 8 önemli kuralı anlattı.

Uzmanı uyardı: Kalp sağlığınız için ‘tadımlık’ et tüketin!

Yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı’nda et tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle kalp ve damar hastalarının bu dönemde beslenmelerine özen göstermesi konusunda uyarılarda bulundu.

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Yağlanma, kepek, kaşıntı, dökülme! Saç derisi detoksu nasıl yapılır?

Sağlıklı saçlar, sağlıklı bir saç derisiyle başlar. Günlük yaşamın koşuşturması, çevresel kirlilik, kullanılan ürünlerin kalıntıları ve bazen farkında olmadan yaptığımız hatalar… Hepsi saç derimizin doğal dengesini bozabiliyor. Bu dengesizlik zamanla yağlanma, kepek, kaşıntı ve hatta saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabiliyor. Peki ne yapmalı?