Alman siyasetçiden İmamoğlu açıklaması!

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Tutuklanmasına Tepki Gösterdi

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklanmasına tepki gösterdi. Wulff, Türkiye’de hukukun üstünlüğü, basın ve fikir özgürlüğü gibi temel demokratik değerlerin zedelendiğini belirterek “Devletin kurucusu Atatürk, ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ isteyen biriydi. Erdoğan bu yolu terk ediyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE TAŞ ÜSTÜNE TAŞ BIRAKILMIYOR”

Focus’a konuşan Wulff, Türkiye’deki mevcut durum hakkında yaptığı değerlendirmede “Basın özgürlüğü, fikir özgürlüğü, gösteri hakkı, muhalefet hakları, kuvvetler ayrılığı, masumiyet karinesi, hukukun üstünlüğü… Türkiye’de taş üstünde taş bırakılmıyor” sözlerini sarf etti.

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

Alman siyasetçi, Türk halkının geleceğine dair kararları özgürce verebilmesi gerektiğine dikkat çekerek “Türkiye’nin çıkarları için dünya, bir geri dönüş umudunu canlı tutmalıdır. Atatürk’ün sloganı şuydu: ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’” ifadelerini kaydetti.

Related Posts

NYT, Netanyahu’nun siyasi çıkarı için savaşı uzattığını ve genişlettiğini kaydetti

New York Times (NYT) gazetesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun siyasi çıkarı için Gazze Şeridi’ne saldırıları yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğünü ve savaşı Lübnan, Suriye, Yemen ve İran’a yaydığını kaydetti.

Keloğlan’ın nereli olduğu ortaya çıktı!

Efsane eşeği Karakaçan ile gezen Keloğlan’ın nereli olduğu ortaya çıktı.

CHP bu sabah Genel Merkez binasına bu afişi astı!

CHP Genel Merkez binasına tutuklu ve yargılama süreci devam eden belediye başkanlarının fotoğrafının bulunduğu afiş asıldı.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

Aydın’da iş yerine kurşun yağdıran şüpheli tutuklandı

Aydın’da bir iş yerine silahla ateş açan şüpheli tutuklandı.