Pazarcılardan Karabağlar Belediyesi’ne Katı Atık Vergisi İsyanı

Pazarcılar Karabağlar Belediye Binası Önünde Protesto Eylemi Gerçekleştirdi

İzmir’in Karabağlar ilçesinde faaliyet gösteren pazarcılar, Belediye tarafından uygulanan katı atık vergisine karşı isyan etti. Tezgah başına yıllık 250 bin lirayı aşan vergi talebine karşı çıkan esnaflar, Belediye Başkanı Helil Kınay’a tepki göstermek amacıyla belediye binası önünde protesto eylemi düzenledi.

Karabağlar Belediyesi önünde toplanan pazarcılar, ilçedeki pazar yerlerine tezgah başına yıllık 250 bin lirayı aşan katı atık vergisi uygulanmasına karşı çıkarak belediye binası önünde eylem gerçekleştirdiler. Esnaflar, katı atık vergisinin yasal olmadığını ve sadece Karabağlar’da uygulamaya konulmaya çalışıldığını belirttiler ve bu nedenle Belediye Başkanı ile görüşme taleplerinin de sonuçsuz kaldığını ifade ettiler.

“Gerekirse Pazarları Açmayacağız”

Katı atık vergisi kararına tepki gösteren pazarcılardan Murat Acar, bu uygulamanın geri alınmaması durumunda pazar yerlerini açmayı düşünmediklerini açıkladı. Acar, “Vergilerimizi yıllardır ödüyoruz. Karabağlar Belediyesi’nin pazarlarında işgaliyemizi ve diğer harcamalarımızı zorlukla karşılıyoruz. Ancak bu yıl belediye katı atık vergisini uygulamaya koymaya karar verdi. Esnaf olarak zaten zor durumdayız ve belediyelerin bu ek yükü sırtımıza bindirmesine karşı çıkıyoruz. Türkiye’de benzer bir uygulama yok. Başkanla bir aydır görüşmek istiyoruz fakat görüşme şansı bulamadık. Mağdur durumdayız. Eğer talebimiz karşılanmazsa önümüzdeki hafta binlerce esnaf olarak daha yoğun bir tepkiyle karşınıza çıkacağız. Birçok esnafın aracına bu katı atık vergisi nedeniyle haciz konuldu. Trafik polisi durdurduğunda aracımızdaki hacizi görüyorlar. Bu nedenle 20-30 liraya sattığımız meyve ve sebzeleri belediye binası önüne dökmeye karar verdik. Eğer gerekirse bir hafta hatta 10 gün boyunca pazarları açmayacağız” ifadelerini kullandı. – İzmir

Related Posts

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

Aydın’da iş yerine kurşun yağdıran şüpheli tutuklandı

Aydın’da bir iş yerine silahla ateş açan şüpheli tutuklandı.

O ilimizin 50 günlük suyu kaldı!

Temmuz ayıyla birlikte sıcaklıkların artması ve yağış miktarının düşmesiyle beraber barajlardaki su miktarı düşmeye başladı. Son olarak Hatay’da 3 ilçenin 50 günlük suyu kaldığı açıklandı.

Sosyete cenneti denizinden çıkanlar şoke etti!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sosyetenin tatil beldesi mavi bayraklı Türkbükü koyunda yapılan deniz dibi temizliğinde çıkan kalas, tava, tencere, tava ve otomobil lastikleri görenleri şoke etti.

Anne vahşetinde kan donduran itiraflar: Dondurucudaki bebekle yaşamışlar

Ankara’da derin dondurucuda cesedi bulunan erkek bebeğin annesinin, ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti’ suçundan cezaevinde bulunan ev sahibi Gözde İ. (31) olduğu belirlendi.