THY, Afrika’nın dünya ile entegrasyonunu hedefliyor

THY, Afrika Havacılık Sektöründe Önemli Adımlar Atıyor

Mısır’ın başkenti Kahire’ye ilk uçuşunu gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY), Afrika’da 39 ülkede 51 noktaya ulaşarak kıtanın en geniş uçuş ağlarından birine sahip oldu.

THY’nin “Vizyon 2033” hedefleri arasında filosunu 813 uçağa çıkarmak da bulunuyor. Bu stratejik vizyonla, THY Afrika’ya yaptığı yatırımlarla kıtanın küresel havacılık sektöründe daha fazla söz sahibi olmayı amaçlıyor.

Kültürel zenginliği, ekonomisi ve stratejik konumuyla önem kazanan Afrika, THY için hem Türkiye’yi hem de Avrupa ve Amerika’yı kıtaya bağlayan bir köprü görevi üstleniyor.

THY’nin genişlettiği uçuş ağıyla Afrika, dünyaya açılan kapılar arasında yerini alıyor. Havacılık altyapısına katkı sağlayarak turizmi ve ticareti destekleyen THY, ekonomik kalkınmaya da doğrudan etki ediyor.

2018’de Gambiya’nın başkenti Banjul’a başlattığı tarifeli seferlerle küresel hava trafiğinde entegrasyonu güçlendiren THY, kargo taşımacılığıyla da ticaret ve yatırım imkanlarını genişletiyor.

Afrika’nın ekonomik fırsatlarla sınırlı olmadığının bilincinde olan THY, kıtanın dünya ile kültürel etkileşimini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Kıtada daha etkin olmaya devam eden THY, uluslararası entegrasyonu artırırken aynı zamanda kıtanın küresel havacılıkta daha fazla söz sahibi olmasını da sağlıyor.

Türk Hava Yolları, Afrika’nın gelişimine katkıda bulunurken büyümeye devam ediyor. Banjul’a sağlanan seferler, kıtada stratejik bir öneme sahip.

26 Kasım 2018’de başlayan Banjul uçuşları, Gambiya’nın küresel hava trafiğine uyum sağlamasına yardımcı oluyor. Bu uçuşlar ekonomik, turistik ve kültürel bağlantıları güçlendirerek ülkeye önemli avantajlar sunuyor.

İstanbul üzerinden yapılan uçuşlar, Gambiya’nın diğer ülkelerle entegrasyonunu hızlandırarak ekonomik faaliyetlerini ve uluslararası ticaret hacmini artırıyor.

THY, Banjul’a düzenlediği seferlerle Gambiya’nın küresel arenadaki görünürlüğünü artırırken Türkiye’nin Afrika politikasının da bir parçası haline geliyor.

Şirketin Banjul’a yaptığı seferler, Gambiya’nın büyümesine katkıda bulunurken Türkiye’nin Afrika ile olan ilişkilerini de daha da güçlendiriyor.

Related Posts

TCMB Başkanı Karahan’dan ortalığı karıştıracak döviz kuru açıklaması!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, döviz kuru politikalarına dair hedeflerinin bulunmadığını belirterek, “Kur politikamızı döviz kurunda aşırı oynaklığı belirleyecek şekilde oluşturuyoruz” dedi. “ARTIŞ BAŞLADI” VURGUSU …

Kırmızı gül fiyatları neden yükseldi?

Anneler Günü yaklaşırken çiçekçilerin ve online satış platformlarının en çok talep gören ürünü yine kırmızı gül oldu. Ancak bu yıl kırmızı gül fiyatları tüketiciyi şaşırtacak seviyelere ulaştı. İnternetteki bazı çiçek sitelerinde 11 adet gülden …

SGK açıkladı: Erken emeklilik hakkı kaldırılan meslekler belli oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayınlanan genel yazıyla fiili hizmet süresi zammına tabi iş yerlerinden yapılan bildirimlerde bazı meslek kodlarına sınırlama getirilmişti. SGK tarafından yürütülen çalışmayla birlikte listede yer alan 4/a’lı …

Don ve kuraklık soğanı etkilemedi: Tarlada 8 TL’den alıcı buluyor

Türkiye’de 65 ili etkileyen don olaylarının ardından pek çok mahsulün zarar görürken toprak altında yetişen soğanda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadı. Fakat ürünün tarla ve market arasındaki değişen fiyat farkları dikkat çekiyor.

Ünlü spor ayakkabı firması Skechers 9.4 milyar dolara satıldı

Ünlü spor ayakkabı firması Skechers 9.4 milyar dolara satıldı

Trump’ın tarifesi ünlü markayı vurdu: Skechers satıldı

Amerikan ayakkabı ve giyim şirketi Skechers, yatırım şirketi 3G Capital’e, hisse başına 63 dolar karşılığında satıldı. Denizaşırı tedarik zincirlerine dayanan ayakkabı sektörü de ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı tarifelerden etkilenmişti.