Zonguldak’ta Maden İşçileri, Ramazan Ayının İlk Sahurunu Yerin Metrelerce Altında Yaptı
Zonguldak’ta Kilimli ilçesi Gelik beldesinde özel bir maden şirketine ait ocakta 00.00-08.00 vardiyasında çalışan maden işçileri, evlerinden getirdikleri yiyeceklerle tahtayla ve tahkimat malzemelerinden kurdukları sofrada Ramazan ayının ilk sahurunu gerçekleştirdi.
Evlerinden getirdikleri yiyecekleri kömür karası elleriyle hazırlayan işçiler, birlikte dua ederek ilk sahurlarını yaptı ve ardından işlerine döndü.
‘Isıtma Sorunu Olduğu İçin Sulu Yemeğimiz Yok’
16 yıllık maden işçisi Turan Açıkgöz (51), kurdukları sahur sofrasında ısıtamadıkları için sulu ve sıcak yiyecek bulunmamasından bahsederek, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diledi.
Açıkgöz şunları belirtti: “Madende bütün arkadaşlar ellerinde ne varsa getirirler ortaya koyarız, kardeş gibi herkes oturur, yeriz. Soframızda, aperatif şeyler var. Isıtma sorunu olduğu için sulu yemeğimiz yok. Domatesimiz, soğanımız var. Dolma, zeytin, peynir, kek. Ramazanın bereketi köfte var. Poğaça getirmiş arkadaşlar. Burada kazasız belasız, akraba gibiyiz hepimiz.”
‘Kazasız Belasız Bitirirsek, Kalkıp Çoluk Çocuğumuzun Yanına Gidiyoruz’
Ramazan ayındaki sahurları 30 yıla yakındır ailesinden uzakta yaptığını söyleyen Cemal Altun (62), yer altında yapılan sahurun lezzetine vurgu yaparak, işçilerin çalışma motivasyonunu ve birlik duygusunu anlattı.
More Stories
Murat Yetkin: SDG-Şam anlaşması, Türkiye’deki “Öcalan açılımı” sürecinin seyrini etkileyecek özellikte
Ramazan Bayramı Yaklaşırken Fırsatçılar Yine Ortaya Çıktı: Otobüs Bileti ve Uçak Bileti Fiyatlarına Büyük Zam
Vitesi geri aldı, yoldan geçen kadına dehşeti yaşattı