Van’da çığ şehitleri için mevlit düzenlendi

Bahçesaray karayolunda, 4- 5 Şubat 2020’de meydana gelen, 22’si şehit olmak üzere 42 kişinin yaşamını yitirdiği, 84 kişinin yaralı kurtarıldığı çığ faciasında 8 güvenlik korucusu, olayın 5’inci yıl dönümünde okunan mevlit programı ile anıldı.

Van- Bahçesaray yolundaki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi’nde, 5 yıl önce ilki 4 Şubat, ikincisi ise 5 Şubat’ta meydana gelen çığ felaketinde 11’i asker, 8’i güvenlik korucusu, 3’ü itfaiye eri şehit oldu, 20 vatandaş da yaşamını yitirdi. 84 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. Çığ faciasının 5’inci yıl dönümünde, şehit olan 8 güvenlik korucusu için Çatak Merkez Camiinde mevlit programı düzenlendi. Çatak Kaymakamlığı tarafından düzenlenen mevlit programına Kaymakam Kadir Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Gülali Çendik, Jandarma Komando Tabur Komutanı Yüzbaşı Ömer Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü Ünal Tanış, AK Parti İlçe Başkanı Fazıl Babur ve şehit yakınları katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, programa katılan yetkililer ve şehit yakınları dua okudu. Program sonunda Türk Kızılay Van Şubesi helva ikramında bulunurken, Çatak Kaymakamlığı şehit yakınlarına yemek verdi.

Related Posts

Şeker çuvallarının altında kalan işçinin bacağı kırıldı

Bursa’da üzerine şeker çuvalları düşen işçinin bacağı kırıldı.

Özgür Özel’den Sözcü’ye destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV ve Halk TV’ye verilen ekran karatma cezalarına tepki gösterdi.

CHP’li vekillere ‘Free İmamoğlu’ fezlekesi

Boğaziçi Köprüsü’nde Free İmamoğlu pankartı asan CHP’li vekillere fezleke düzenlendiği öğrenildi

Trump’a savaş yetkisi: ABD İran’ı vurması için İsrail’e sığınak delici bomba gönderebilir

ABD Başkanı Trump’a yetki verecek kritik tasarı, İran nükleer tesislerini vuran Amerikan B-2 hayalet uçaklarının gönderilmesini de içeriyor.

Kadın polise tekme attı, ortalık karıştı!

Samsun’un İlkadım ilçesinde, park yeri tartışması nedeniyle çıkan kavgada polise mukavemette bulunduğu iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!