Kızamık vakalarında artış: Aşı olmayanlar risk altında!

Kış Aylarında Çocuk Sağlığı ve Önlemler

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk havalar çocuklar için hastalık riskini artırıyor. Aileler, miniklerin sağlığını korumak amacıyla çeşitli önlemler almaya çalışırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eylül Daşcı Bozdemir, hastalıklara karşı önemli bilgiler paylaştı.

Uz. Dr. Bozdemir, çocuklarda sıkça görülen enfeksiyon hastalıkları, soğuk algınlığı, grip, orta kulak iltihabı, bronşit, zatürre gibi akciğer enfeksiyonu, bademcik, idrar yolu ve bağırsak enfeksiyonları ile döküntülü hastalıkların kış aylarında arttığını belirtti. Hijyenin ve ellerin sık sık yıkanmasının çocukları hastalıklardan korumada en önemli etken olduğuna dikkat çekti.

Abur Cubur Tüketen Çocuklar Daha Hassas

Kış aylarında çocukların sağlığını korumanın en önemli adımının el hijyeni olduğunu vurgulayan Uz. Dr. Eylül Daşcı Bozdemir, ailelerin çocukları hareketli tutmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca öksürme esnasında el yerine peçete veya kola başvurulması gerektiğinin altını çizdi. Beslenme alışkanlıklarının dengeli olmasının önemine değinen Dr. Bozdemir, abur cubur tüketiminin hastalıklara daha yatkın hale getirebileceğini ifade etti. Ayrıca yeterli uyku ve odaların havalandırılmasının da önemine dikkat çekti.

Hastane Yatışlarına Dikkat

Dr. Eylül Daşcı Bozdemir, aşı karşıtlığının artmasıyla aşılanmamış çocukların hastalıkları daha ağır geçirebileceğine dikkat çekti. Son dönemde kızamık vakalarında artış yaşandığını belirten Dr. Bozdemir, aşıların önemine vurgu yaptı. Ailesinden aşı yaptırmayan çocukların hastaneye yatış ihtimaline değinen Dr. Bozdemir, eksik vitamin ve mineral ihtiyacının doktor kontrolünde giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Evde İzole Edilme Süresi

Hastalıktan sonra çocukların belirli bir süre izole edilmesi gerektiğini belirten Dr. Bozdemir, çocukların kalabalık ortamlarda hastalık bulaştırma riskine dikkat çekti. Oyun alanlarında ve kreşlerde oyuncaklar aracılığıyla hastalık yayılma olasılığına değinen Dr. Bozdemir, ailelere çocuklarına dikkat etmeleri çağrısında bulundu.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?

Mevsimsel alerji mi, sinüzit mi? Farkı göz ardı etmeyin

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarında sık görülen burun tıkanıklığının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Alerjik rinit uzun sürdüğünde sinüzit gibi ciddi komplikasyonlara yol açabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir