Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan: Suriye’ye uygulanan yaptırımlar kaldırılmalı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan: Suriye’ye Yönelik Yaptırımlar Kaldırılmalı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Suriye’ye yönelik tek taraflı ve uluslararası yaptırımların kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Riyad’da düzenlenen Suriye toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bin Ferhan, Suriye halkına hizmet sunacak kurumların korunmasının önemine dikkat çekti.

Yaptığı basın toplantısında, Suriye’ye uygulanan yaptırımlara işaret eden Bin Ferhan, “Suriye’ye uygulanan tek taraflı ve uluslararası yaptırımlar kaldırılmalı” şeklinde konuştu.

“Suriye’nin Geleceği Suriyelilerin Elindedir”

Meydan okumaların çözümünde diyalog, destek ve projelerin önemine değinen Bin Ferhan, “Suriye’nin geleceği Suriyelilerin elindedir.” ifadelerini kullandı.

Suriye’nin birliği ve egemenliğine vurgu yapan Bin Ferhan, Suriye devletinin kapasitelerinin geliştirilmesi, ekonomik ve insani yardımların sunulması gerekliliğine işaret etti.

Toplantıda aynı zamanda, Suriyelilerin ülkelerine dönüşü için stabilizasyonun ve yeniden yapılanmanın sağlanması yönündeki imkanların ele alındığı da belirtildi. (AA)

Related Posts

Kızılırmak Nehri’nde korkutan balık ölümleri

Kızılırmak Nehri’nde yaşanan balık ölümlerine ilişkin inceleme başlatıldı.

Rüzgar ve yağmur İstanbul’u vurdu!

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur ve sert rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi; Taksim’de birçok kişinin şemsiyesi ters döndü, bazı vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı.

Gazze’de can kaybında son durum

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılar nedeniyle can kaybı 52 bin 810’a, yaralı sayısı 119 bin 473’e yükseldi. İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları aralıksız devam ederken, sivil can kaybı artıyor. Filistin …

Özgür Çelik’ten ‘gözdağı operasyonu’ tepkisi

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” soruşturmasına tepki göstererek, bunu bir “gözdağı operasyonu” olarak nitelendirdi.

Özgür Özel Van’da… Saat 12.00’yi işaret etti: ‘Önemli mesajlarımız olacak…’

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin bugünkü adresi Van. Van mitingi 12.00’de başlayacak. Van Havalimanı’nda konuşan CHP lideri Özgür Özel “Bugün CHP açısından da Türkiye açısından da çok önemli bir gün” dedi.

Kameranın hafızasını söken bulundu

İmamoğlu gözaltına alındıktan sonra konutundaki güvenlik kameralarının kayıtlarının yer aldığı hard diskler sökülmüştü. Söken kişinin İBB iştiraki İSPER personeli Davut Bildik olduğu tespit edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir